ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

Δημοκρίτειο :Η μία Σχολή μετά την άλλη αποφασίζουν για εξ αποστάσεως μαθήματα-Νομική ,Οικονομικών Επιστημών ,Κοινωνικής Εργασίας, Παρευξείνιων Σπουδών-Μόνο η Φιλολογία δια ζώσης – Kλεοπάτρα Στογιαννίδου: «Περιμέναμε μία άλλη απόφαση από το Δημοκρίτειο. Είμαστε δυσαρεστημένοι»

Με τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα των Σχολών του ΔΠΘ που παρά τις πιέσεις και τις διευκολύνσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και την εκπεφρασμένη βούληση της Διοίκησης του να στηρίξει στο μέτρο που ο νόμος επιτρέπει την δια ζώσης διδασκαλία ,η  μία μετά την άλλη  Σχολές του ΔΠΘ αποφασίζουν δια των ΓΣ τους να προχωρήσουν σε μαθήματα εξ αποστάσεως.

Το χορό άνοιξε η Νομική που είναι η πολυπληθέστερη Σχολή στην Κομοτηνή ,ακολούθησε η Κοινωνική Εργασία και το Τμήμα Παρευξείνιων Σπουδών για να προστεθεί σήμερα ,το δεύτερο πολυπληθέστερο τμήμα αυτό των Οικονομικών Σπουδών που και αυτό αποφάσισε τα μαθήματα του εξαμήνου στο σύνολό τους να γίνουν εξ αποστάσεως .

Διαφορετική στάση και προς τιμήν των μελών της Γενικής της Συνέλευσης η Ελληνική Φιλολογία που αποφάσισε με τις πρόνοιες του Νόμου να προχωρήσει σε δια ζώσης διδασκαλία φέρνοντας τους φοιτητές της στην Κομοτηνή .

Να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής που υπό τη Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκαν με τον Πρύτανη του Ιδρύματος , ζήτησαν τουλάχιστον το πρώτο έτος της Νομικής να πραγματοποιήσει μαθήματα δια ζώσης και όχι εξ αποστάσεως

«Κλεοπάτρα Στογιαννίδου: Περιμέναμε άλλη απόφαση…

Μία θαρραλέα θέση πήρε σήμερα η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου μιλώντας στη Ροή news και στο Σάκη Αντωνίου σχετικά με τα μαθήματα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης .

«Περίμενα από το Πανεπιστήμιο να πάρει μία άλλη απόφαση .Και το περίμενα αυτό γιατί και τα μέλη του Πανεπιστημίου πέρα από κάθε άλλο ρόλο που έχουν, γνωρίζουν τι σημαίνει το Πανεπιστήμιο για την ανάπτυξη της Θράκης. Το γνωρίζουν το σέβονται και το προασπίζονται. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν και με δεδομένο ότι υπήρχαν κάποιες δυνατότητες ,εμείς ως Δήμος παραχωρήσαμε χώρους ,προκειμένου να οδηγηθεί σε μία κανονικότητα και το Πανεπιστήμιο , αυτό φαίνεται να μην επιτυγχάνεται τουλάχιστον για το τρέχον εξάμηνο.

Είμαστε όλοι δυσαρεστημένοι από αυτή την εξέλιξη και θέλω να πιστεύω ότι θα αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο» κατέληξε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής .

Σάκης Αντωνίου

Back to top button