Δήμοι Ξάνθης και Μύκης :απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ-Έξοδοι μόνο για φάρμακα μάρκετ

Νέες αυστηρές προειδοποιήσεις για την αυστηρή τήρηση των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έκανε σήμερα πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και είμαστε έτοιμοι για όλα τα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Αυτό συνέβη και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που κλείνει για 14 ημέρες. Απαράδεκτη η εικόνα που είδαμε στις τράπεζες σήμερα», είπε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μπαίνει πλέον σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά, ενώ τόνισε πως επιβάλλεται περιορισμός κυκλοφορίας και απαγόρευση το βράδυ από τις 8μμ έως τις 8πμ κυκλοφορίας σε 3 Δήμους της Καστορίας και στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης .

Σε αυτούς τους Δήμους αναστέλλεται για 14 μέρες η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους με ανάγκη η οποία θα γίνεται από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι ,η μετάβαση σε τελετή και η μετάβαση για άσκηση. Η μετακίνηση για κατοικίδιο θα γίνεται μόνο για 15 λεπτά

Θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για μάρκετ και φαρμακεία αλλά και για κηδείες και μόνο για τους συγγενείς Α Βαθμού.
Στους συγκεκριμένους δήμους τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν με έναν πελάτη ανά 20 τ.μ. ενώ στις λαϊκές αγορές η απόσταση των πάγκων πρέπει να είναι 10 μέτρα και όλοι οι πάγκοι από την μια πλευρά του δρόμου.

Exit mobile version