Στο Δήμαρχο Κομοτηνής οι κυνηγοί για το νομοσχέδιο με τα αδέσποτα και τις υποχρεωτικές στειρώσεις που προβλέπει

Με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη συναντήθηκαν οι διοικήσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου και του Κυνοφιλικού Ομίλου Κομοτηνής.

            Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξαγγελία της κυβέρνησης για την κατάθεση σχεδίου νόμου με τίτλο “Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς”

            Οι διοικήσεις των συλλόγων ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τις θέσεις και τις απόψεις τους για το επερχόμενο νομοσχέδιο, ζήτησαν την στήριξη της αυτοδιοίκησης κατά την διαβούλευση του νομοσχεδίου καθώς και την ενημέρωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Αν. Μακεδονίας & Θράκης για το θέμα.

            Ακολούθησε μια περιεκτική και ουσιαστική κουβέντα στην οποία ο Δήμαρχος περιέγραψε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση με τα αδέσποτα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων  ανέλυσαν την άποψη τους για την διαφορετική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν από τον νόμο τα αδέσποτα με τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και κυρίως με τα δεσποζόμενα ζώα εργασίας. Παράλληλα εξέφρασαν  στο Δήμαρχο την διάθεση τους για συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα.

            Οι διοικήσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου και του Κυνοφιλικού Ομίλου Κομοτηνής ευχαριστούν τον Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για συνάντηση μαζί τους καθώς και για την πρωτοβουλία που θα αναλάβει για την ενημέρωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Αν. Μακεδονίας & Θράκης για το θέμα του νομοσχεδίου στην επόμενη συνεδρίαση της.

Exit mobile version