ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Τελεσίδικη δικαστική δικαίωση της ΔΕΥΑΚ κατά της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ Κομοτηνής και αποζημίωση 4 εκ ευρώ για έργα που έγιναν την περίοδο 2000-2006

4 εκ ευρώ θα πρέπει να πληρώσει η ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ στην ΔΕΥΑΚ σύμφωνα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών μετά από έναν μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα που έκανε σχεδόν 10 χρόνια για να τελεσφορήσει. Την είδηση γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής και τέως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου με σχετική του ανάρτηση πριν από λίγο.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση αφορούσε αξίωση αποζημίωσης της ΔΕΥΑΚ από την ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ για την κατασκευή υποδομών στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ την περίοδο 2000-2006 .Τότε η ΔΕΥΑΚ κατασκεύασε τα έργα έχοντας την διαβεβαίωση ότι θα δημιουργηθούν 6500 κατοικίες στην περιοχή άρα και η ίδια θα είχε όφελος. Τελικά μετά από μονομερή αλλαγή της τότε κυβέρνησης με την ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ κατασκευάστηκαν 1500 κατοικίες και έτσι η Επιχείρηση επιβαρύνθηκε ,μέχρι και σήμερα με σημαντικό κόστος .Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΚ ζητούσε 7εκ ως αποζημίωση αλλά τελικά δικαιώθηκε εν μέρει .

Η ανάρτηση του κ Καρασταύρου:

“Εκδόθηκε η 706/22 Απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία τελεσιδίκησε υπέρ της ΔΕΥΑΚ αξίωση ύψους 3.298.699,79€ συν τόκους κατά της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί μόνο ένα δικαστικό θρίαμβο υπέρ της ΔΕΥΑΚ, αλλά και μια ηθική δικαίωση για εμένα προσωπικά, διότι ήμασταν η μόνη διοίκηση, που διαβλέποντας ότι υπάρχει νόμιμο δικαίωμα, τόλμησε να προχωρήσει στην δύσκολη αυτή δικαστική διεκδίκηση, για ένα έργο που υλοποιήθηκε το 2005, αλλά καμία διοίκηση μέχρι και το 2011, που αναλάβαμε, δεν είχε φροντίσει να διαφυλάξει τα συμφέροντα της επιχείρησης. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι τότε μας κατηγορούσαν, λέγοντας ότι η κατάθεση της αγωγής που τελικώς φέρνει πάνω από 4 εκατομμύρια στα ταμεία της δευακ, θα ήταν ένα πυροτέχνημα.. τα αποτελέσματα τους διαψεύδουν κατηγορηματικά και δικαιώνουν τις επιλογές μας.. αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια την τέως Γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΚ Veta Georgiadou και την Δικηγόρο Αθηνών Παναγιώτα Λημνίου για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση αυτής της τόσο δύσκολης δικαστικής μάχης, που δώσαμε από κοινού.“καταλήγει.

(Η φωτογραφία αρχείου)

Back to top button