Δικαιώθηκαν από το Δικαστήριο οι απολυμένες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Κομοτηνής-Επιστρέφουν μέχρι τον Ιούνιο

Όπως ανάερε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και Αναπληρωτής γραμματέας τομέα συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ   Γιώργος Δημητριάδης :

“Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το συνδικαλιστικό κίνημα που αποδεικνύει περίτρανα και επαληθεύει την ρήση πως αγώνας χαμένος είναι αυτός που δεν δόθηκε πότε. Το σωματείο Καθαριστριών Νομού Ροδόπης μαζί με την Δικηγόρο τους καταφέρνουν μια τεράστια νίκη κερδίζοντας ένα από τα πιο δύσκολα δικαστήρια  για την προσωρινή διαταγή της επιστροφής τους στην εργασία μέχρι και τον Ιούνιο. Η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να τις απολύσει προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα με ημέτερους ιδιώτες εργολάβους στον τομέα της καθαριότητας, γεγονός που υποστήριξε και ίδια η διοίκηση του νοσοκομείου Κομοτηνής, η οποία από τη μια μέρα στην άλλη απέλυσε τους εργαζόμενους σε έναν από τους πιο ζωτικούς άξονες του Ε.Σ.Υ,  την καθαριότητα. 

Οι  συμβασιούχοι της καθαριότητας που εργάστηκαν στις πιο δύσκολες, επιβαρυντικές  και απειλητικές συνθήκες για την υγεία τους με την εμφάνιση του Κορωναιού,  χωρίς άδειες και ρεπό, επιφορτισμένες από ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης να κρατήσουν καθαρά τα νοσοκομεία της χώρας, δείχνοντας ιδιαίτερο σεβασμό, ευαισθησία και προσοχή στην υγεία των ασθενών και του προσωπικού. Οι εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας επιτελούν ένα σπουδαίο έργο, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μεριμνούν για την καθημερινή φροντίδα και  για την ισότιμη υγεία όλων των νοσηλευομένων χωρίς διακρίσεις και ανισότητες.

Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι μερίδιο ευθύνης έχει τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που  δημιουργούσε εργαζόμενους σε ομηρία για ψηφοθηρικούς λόγους όσο και η τωρινή Κυβέρνηση της ΝΔ που τους εξαπάτησε και τους έδειξε την πόρτα της εξόδου. 

Σήμερα οι εργαζόμενες καθαριότητας άνοιξαν το δρόμο για τους 6.000 συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα και γίνονται φωτεινό παράδειγμα πως με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια, σεβασμό στους νόμους και με πρόταγμα τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. 

Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που μπήκαν την πρώτη θέση μάχης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και σήκωσαν στις πλάτες τους όλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες. 

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε καθημερινά για κάθε αναφαίρετο δικαιώματα κάθε εργαζομένου στην εργασία του.”

Exit mobile version