ΑστυνομικάΤοπικές ειδήσεις

Διακινητής μεταναστών εμβόλισε περιπολικό έξω από το Ροδίτη

Συνελήφθησαν χθες (24-6-2020), από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, το παραπάνω όχημα με οδηγό και συνοδηγό τους δύο διακινητές δεν σταμάτησε σε σήματα των αστυνομικών και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλησίον του οικισμού Συκοράχης εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε σε χαράδρα.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν διακινητές και διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής,  όπου ένας διακινητής και ένας διακινούμενος παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους άλλους δύο διακινητές, οι οποίοι οδηγούσαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πλην όμως δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Το ένα όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε στην επαρχιακή οδό Κάλχα – Καρυδιάς και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου στην προσπάθεια του να διαφύγει επιχείρησε ανεπιτυχώς να εμβολίσει περιπολικό, ενώ στη συνέχεια το εν λόγω όχημα, κινούμενο στην επαρχιακή οδό Κάλχα – Ροδίτη, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε στο πρανές εκτός της οδού.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον δεύτερο διακινητή, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε πέντε μη νόμιμους μετανάστες.   

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε ο οδηγός – διακινητής και ένας διακινούμενος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι και για τα δύο οχήματα είχε δηλωθεί κλοπή, την 22 και 23-6-2020, σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, καθώς και ότι το ένα αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.

Back to top button