ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Διαγωνισμός :”Στην Κομοτηνή μένουμε σπίτι” με νικητή το βίντεο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο Δήμος Κομοτηνής στις 9 Απριλίου 2020 είχε προκηρύξει διαγωνισμό σύντομης ταινίας με τίτλο «Στην Κομοτηνή μένουμε σπίτι», στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων που ως στόχο είχαν την ενεργοποίηση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού. 

            Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό αυτό ήταν συνολικά εννέα (9) και ήταν οι εξής:

1) Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Παράρτημα Κομοτηνής.

2) Σύλλογος Περπατώ, σενάριο, σκηνοθεσία Σπύρος Νταντανίδης.

3)«Θα περάσει και αυτό», Αλέξανδρος Κεβόπουλος, μουσική, ενορχήστρωση, ερμηνεία.

     Παναγιώτης Κεβόπουλος, στίχοι.

4)«ΜΕΣΑ», σενάριο, σκηνοθεσία και λήψη Σταύρος Γκιουζελίδης.

Μουσική, Πάνος Αναστασίου. Μοντάζ-Μίξη ήχου, Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς.

Επιμέλεια φωτογραφίας, επιχρωματισμός, Δημήτρης Πολίτης.

5) Γιάννης Γιανναράκης, σενάριο, σκηνοθεσία, Editing, Φωτογραφία, Artdirector.Starring, ΜαρίαΚαλτσίδου. Διασκευή-Ερμηνεία μουσικής, Ιφιγένεια Σταμπουλή.

6)Μαρία Αποστολίδου, σκηνοθεσία. Σενάριο, Δημήτρης Αποστολίδης.

   Πρωταγωνιστές, Γιάννης Ταϊρίδης, Δημήτρης Αποστολίδης.

7) Μαρία Πίτατζη, σενάριο, σκηνοθεσία.

    Πρωταγωνιστές, Αθανασιάδης Αντώνης, Γεωργιάδης Απόστολος Ραφαήλ, Κραχτούδη   Βασιλική, Μπατζιάκας Αθανάσιος, Μπατζιάκα Μαρία, Παπαγεωργίου Αφροδίτη Λουκία, Πίτατζης  Αθανάσιος, Πίτατζη Μαρία, Πίτατζη Χρύσα, Τσεκμέζογλου Μαρία, Χαλατζούκα Κρυσταλλία.

8)«TikTok», Αθηνά Μπομποτά.

9)Ιωάννης Χονδρός, σενάριο, σκηνοθεσία.

Πρωταγωνιστές, η μικρή Ελπίδα Χονδρού, Ιωάννα Σαλπιγγίδου, Ιωάννης Χονδρός.

            Το μεγάλο βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παράρτημα Κομοτηνής. Πρόκειται για μία επιταγή των 1000 ευρώ, που προσφέρθηκαν στον Δήμο Κομοτηνής από τον κύριο Γιώργο Χρυσοχοΐδη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ», προκειμένου να διατεθούν για τη στήριξη κάποιου κοινωνικού σκοπού. Ο Δήμος Κομοτηνής με τη σειρά του προσέφερε την επιταγή αυτή στον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο -Παράρτημα Κομοτηνής, τόσο ως επιβράβευση της συμμετοχής του στον διαγωνισμό με την υπέροχη ταινία του, όσο, κυρίως, για την αμέριστη συνδρομή του στον τιτάνιο έργο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής για τη στήριξη και ανακούφιση των αδύναμων οικονομικά και κοινωνικά συμπολιτών μας κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας.

            Σε όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, των οποίων οι ταινίες είναι εξαιρετικές, απονεμήθηκε από τον Δήμαρχο Κομοτηνής ένα tablet, προκειμένου να ενθαρρυνθούν και να συνεχίσουν να δημιουργούν καλλιτεχνικά και πολιτιστικά.

            Όλες οι ταινίες θα αναρτηθούν στο επίσημο siteτου Δήμου Κομοτηνής.

Back to top button