ΕλλάδαΚοινωνία

Διαφωνούν με την υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων οι κυνηγοί της Ροδόπης-Συναντήσεις του ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου με τους βουλευτές

Με τους Βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Χαρίτου του ΣΥΡΙΖΑ και Ιλχάν Αχμέτ του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκαν οι διοικήσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής και του Κυνοφιλικού Ομίλου Κομοτηνής.

            Αντικείμενο των επαφών ήταν η εξαγγελία της κυβέρνησης για την κατάθεση σχεδίου νόμου με τίτλο “Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς”

            Οι διοικήσεις των συλλόγων ενημέρωσαν τους Βουλευτές για τις θέσεις και τις απόψεις τους για το επερχόμενο νομοσχέδιο, το οποίο σημειωτέον δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί επίσημα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια της μεγαλύτερης κοινωνικής ομάδας που συμβιώνει με σκύλους,  ήτοι του κυνηγετικού και κυνοφιλικού κόσμου, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διαβούλευση για την κατάρτιση του σχεδίου νόμου, ως άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς.
  • κατέθεσαν τη διαφωνία τους στην υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων την οποία χαρακτήρισαν απολύτως επικίνδυνη, αντιεπιστημονική και αυταρχική στον πυρήνα της.
  • κατέθεσαν τη διαφωνία τους για την απαγόρευση της μεταφοράς σκύλου σε ειδικά κουτιά εκτός οχήματος, πράγμα που δεν απαγορεύεται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, ούτε από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • συζήτησαν με τους Βουλευτές για τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, οι οποίες έγιναν ανεπίσημα γνωστές από διαρροή του κειμένου και διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους σε κάποιες από αυτές ή τη συμφωνία τους σε κάποιες άλλες.
  • τέλος, δεσμεύτηκαν προς τους Βουλευτές ότι μόλις κατατεθεί το επίσημο κείμενο του σχεδίου νόμου θα τους καταθέσουν εγγράφως τις θέσεις τους και ζήτησαν την στήριξη τους με τη μεταφορά των θέσεων του κυνηγετικού και κυνοφιλικού κόσμου στα κόμματα τους και τη στήριξη τους στην κοινοβουλευτική διαδικασία όταν το σχέδιο νόμου κατατεθεί στην Βουλή. 

            Οι διοικήσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής και του Κυνοφιλικού Ομίλου Κομοτηνής ευχαριστούν τους τρεις Βουλευτές του Ν. Ροδόπης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για συνάντηση μαζί τους και προσβλέπουν στην έμπρακτη στήριξη τους μετά την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Back to top button