Κορυφαία

¨Δεν έχουμε εργασιακά δικαιώματα ” λένε σε ανοικτή επιστολή τους προς την Υπουργό Παιδείας οι απόφοιτοι του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων χωρὠν του ΔΠΘ

Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέστειλαν απόφοιτοι του τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων χωρὠν στην οποία περιγράφουν την αδυναμία τους να λάβουν μέρος ως απόφοιτοι ΠΕ Σχολής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

“Οι πρώτοι μας απόφοιτοι δε έχουν πλέον φτάσει τα σαράντα όντες άνεργοι, υποαπασχολούμενοι ή εργαζόμενοι σε άσχετες θέσεις εργασίας. Γιατί δεν έχουμε ΠΕ κυρία Υπουργέ εφόσον ανήκουμε σε κρατικό Πανεπιστήμιο; ” λένε χαρακτηριστικά για να ζητήσουν την παρέμβασή της ώστε το θέμα να επιλυθεί.

Η επιστολή:

“Ανοικτή επιστολή προς Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Εμείς οι απόφοιτοι του τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων χωρὠν που εδρεύει στην Κομοτηνή και ανήκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του τμήματος μας.

Το τμήμα ιδρύθηκε το 2000 και έκτοτε, 21 έτη μετά δεν έχουμε ακόμη εργασιακά δικαιώματα!! Δεν συμπεριλαμβανόμαστε σε καμία προκήρυξη γιατί δεν έχουμε κωδικό ΠΕ!!

Είμαστε ανύπαρκτοι και αόρατοι χωρίς εργασιακά δικαιώματα, καθώς δεν μπορούμε να εργαστούμε στο αντικείμενο μας παρά μόνο σε ιδιωτικά φροντιστήρια με συνθήκες εκμετάλλευσης.

Οι πρώτοι μας απόφοιτοι δε έχουν πλέον φτάσει τα σαράντα όντες άνεργοι, υποαπασχολούμενοι ή εργαζόμενοι σε άσχετες θέσεις εργασίας. Γιατί δεν έχουμε ΠΕ κυρία Υπουργέ εφόσον ανήκουμε σε κρατικό Πανεπιστήμιο;

Μας ζητήσατε πριν 2 χρόνια ανανέωση αδειών και μαθήματα παιδαγωγικά τα οποία και πληρώσαμε από την τσέπη μας με την ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει. Δυο χρόνια μετά ακυρώνετε τον ΕΟΠΠΕΠ και επαναφέρετε τις διαδικασίες στις 2βάθμιες με τους εμπρόθεσμους φακέλους μας να εκκρεμούν στον ΕΟΠΠΕΠ και να μην ξέρει κανείς πότε, πώς και ποιος θα πάρει απόφαση. Και ξαναζητάτε ανανέωση αδειών.

Όλες οι καθηγητικές σχολές δεν αμφισβητούνται και οι απόφοιτοι τους αναγνωρίζονται ως καθηγητές της γλώσσας που διδάχτηκαν.

Εμείς γιατί όχι;

Γιατί είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού καταδικασμένοι στην ανεργία;; Γιατί μας ξεχωρίζετε;;

 Η παρούσα επιστολή θα διανεμηθεί και στα ΜΜΕ και όπου είναι δυνατόν προκειμένου να ακουστεί η φωνή μας.

Ήρθε η ώρα 21 χρόνια μετά να νιώσουμε ασφαλείς, χρήσιμοι και ίσοι.

Αιτούμαστε -Κωδικό ΠΕ όπως όλες οι καθηγητικές σχολές -Μόνιμη άδεια διδασκαλίας εφόσον υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. -Συμμετοχή σε συναφείς και όχι μόνο με το αντικείμενο μας προκηρύξεις

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνάντηση μαζί σας και περαιτέρω διευκρινήσεις.” καταλήγουν

Back to top button