ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζ

Δεκάδες πιστοί έκαναν από σήμερα με τα πόδια τη διαδρομή Κομοτηνή-Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος-Την Δευτέρα Δισαρχιερατική λειτουργία παρουσία του Μητροπολίτη Προύσης Ιωακείμ (φωτογραφίες)

Μπορεί η κυριώνυμος ημέρα της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου να είναι η Δευτέρα και αύριο η παραμονή της ωστόσο δεκάδες ήταν οι πιστοί που ξεκίνησαν από τα χαράματα για να περπατήσουν από την Κομοτηνή προς την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος .

Άνθρωποι κυρίως νέοι, με μικρές και μεγάλες παρέες ,ακόμη και κουβαλώντας καρότσια με μωρά(!) ,περπάτησαν αυτά τα 13 χιλιόμετρα προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου . Πολλοί δε περιπατητές κινήθηκαν σήμερα από τον Ιερό Ναό του Κοσμά του Αιτωλού …

Στον χώρο της Μονής οι προετοιμασίες της γιορτής είναι πυρετώδεις με τις μοναχές να βρίσκονται παντού παρούσες βοηθούμενες φυσικά από δεκάδες πιστούς .Ο χώρος τόσο γύρω από τη Μονή όσο και εντός αυτής έχει ευπρεπιστεί όπως αρμόζει στην Πανηγυρική Ημέρα ενώ απευθύνεται παράκληση στους χιλιάδες πιστούς που παρά την πανδημία θα προσέλθουν στο χώρο για να λάβουν την ευλογία Της , να τον σεβαστούν και να τον κρατήσουν καθαρό

Αύριο όπως συνηθίζεται οι περπατητές θα είναι εκατοντάδες ενώ στις 7μμ την Κυριακή θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός , χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ἰωακείμ καὶ συγχοροστατούντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος.

Την Δευτέρα, 23-08-2021:

Την Δευτέρα στις 7πμ θα γίνει  Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στήν πανηγυρίζουσα Ἱερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ιωακείμ καὶ συλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας.

Back to top button