ΚορυφαίαΟικονομίαΤοπικές ειδήσεις

Χρήστος Τερζίδης Πρόεδρος Συμβολαιογράφων Θράκης: “Θα διακυβεύονταν τα συμφέροντα του δημοσίου αν ενεργοποιούνταν η ταυτότητα κτιρίου μετά την πανδημία;”

Με μία πολύ εύστοχη ανάρτηση για την ενεργοποίηση της λεγόμενης “ταυτότητας κτιρίου” ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης Χρήστος Τερζίδης περιγράφει εύγλωττα μία ακόμη επιβαρυντική διαδικασία που φορτώνεται στις πλάτες των πολιτών εν μέσω μίας άγριας πανδημίας .Αναφέρει :

“Ενεργοποιήθηκε με απόφαση του ΥΠ.ΕΝ. η περίφημη ταυτότητα κτιρίου. Η σχετική διαδικασία έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και καθίσταται υποχρεωτική από 1-2-2021. Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Φεβρουαρίου οι μεταβιβάσεις ακινήτων επιβαρύνονται με νέες διαδικασίες, και οι συναλλασσόμενοι υποβάλλονται σε νέα έξοδα, ταλαιπωρία και καθυστερήσεις. Δεν θα σχολιάσω την αστείρευτη φαντασία των εκάστοτε κυβερνώντων. Θέλω όμως καλοπροαίρετα να ρωτήσω: Κρίνει η κυβέρνηση κατάλληλη την περίοδο για επιβολή στους πολίτες νέων υποχρεώσεων; Θεωρεί ότι οι πολίτες αυτήν την περίοδο έχουν τις οικονομικές και ψυχικές αντοχές να αντέξουν και αυτό; Θα διακυβεύονταν σοβαρά τα συμφέροντα του Δημοσίου αν αναστέλλονταν η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων μέχρι να βγούμε από την πανδημία;” καταλήγει αναρωτώμενος ρητορικά

Back to top button