ΕλλάδαΚορυφαία

Χουλουσί Ακάρ: Μορατόριουμ με την Ελλάδα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Επίθεση.. φιλίας έκανε προς την Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εκφράζοντας την επιθυμία του να λυθούν τα «υπαρκτά προβλήματα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις «στο πνεύμα της συμμαχίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό».

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στο ζήτημα του τουρισμού στην Ελλάδα και την Τουρκία, τονίζοντας ότι «το προσεχές διάστημα, αναμένουμε θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέματα, όπως η παράταση της διάρκειας του μορατόριουμ που προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου οπότε υπάρχει πολύς τουρισμός». 

«Βέβαια, πρέπει να λύσουμε κάποια υπαρκτά προβλήματα μας. Ελπίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα, η Ελλάδα και η Τουρκία, ως δυο πολιτισμένες χώρες, μπορούν να τα λύσουν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου με ειρηνικό τρόπο, σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας στην ερώτηση για την επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τους σεισμούς. Συνεχίζονται οι εργασίες και οι συνομιλίες μας σε αυτό το θέμα» επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu και ο ΣΚΑΪ.

Επιπροσθέτως, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι «είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του διαλόγου. Η ευχή μας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος πραγματικά να γίνουν πλέον θάλασσες φιλίας με την δημιουργία ενός μόνιμου περιβάλλοντος συνεργασίας».

Back to top button