ΚορυφαίαΚοινωνία

Χωρίς δουλειά θα μείνουν 153 οικογένειες δασεργατών αν δεν ληφθούν σημαντικές παρεμβάσεις είπε στη Βουλή ο Ιλχάν Αχμέτ


Συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα προστασία των δασών και την επιβίωση των δασικών συνεταιρισμών ζήτησε και έλαβε ο βουλευτής Ροδόπης,  Ιλχάν Αχμέτ, από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, στο πλαίσιο  επίκαιρης ερώτησης του που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την «μείωση των πιστώσεων ανάθεσης υλοτομικών εργασιών και λοιπών εργασιών συγκομιδής συνιστούν εμπόδιο στην προστασία και διαχείριση των δημοσίων».

Ο βουλευτής Ροδόπης μιλώντας εξ ονόματος έξι δασικών συνεταιρισμών της Ροδόπης που εκπροσωπούν 153 δασεργάτες με τις οικογένειές τους, έθεσε μετ’ επιτάσεως τα ζητήματα των πιστώσεων για την δασική προστασία στην Π.Ε. Ροδόπης που μειώθηκαν δραματικά από τις 900.000 ευρώ του 2007 στα 75.000 ευρώ για το 2021, καθώς επίσης και για την έκδοση νέας επικαιροποιημένης και συμβατής με τις τρέχουσες συνθήκες στην αγορά απόφασης για την αναβάθμιση των «τιμών ανάθεσης υλοτομικών εργασιών και λοιπών εργασιών συγκομιδής προκειμένου να καταστεί αφενός μεν βιώσιμη η ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο εκατοντάδων υλοτόμων σε όλη την χώρα, αφετέρου, δε, να προστατευθεί αποτελεσματικά η υγεία και η ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων δασών μας».                                

«Αν δεν αλλάξετε την τιμολογιακή πολιτική και τις τιμές ανάθεσης των υλοτομικών εργασιών, δεν θα μείνει κανένας δασικός συνεταιρισμός να υλοποιεί αυτό το έργο που υλοποιεί μέχρι σήμερα», κατέληξε στην πρωτολογία του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Back to top button