ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Χαμηλές εμβολιαστικές πτήσεις στη Ροδόπη:2446 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις μέχρι σήμερα-Ανοίγει η πλατφόρμα για τους ευπαθείς

Επίμονα χαμηλά κινούνται οι εμβολιαστικοί ρυθμοί στη Ροδόπη αφού ,μέχρι σήμερα έχουν αποκτήσει ανοσία ,έχουν κάνει δηλαδή και τις 2 δόσεις 2446 άτομα ,ποσοστό κοντά στο 2% την στιγμή που στην υπόλοιπη ώρα τα ποσοστά είναι τουλάχιστον διπλάσια.

Στον Έβρο το αριθμός αυτός είναι 5662 ενώ στην Ξάνθη 2520.

Κορονοϊός: Tις επόμενες ημέρες ανοίγει η διαδικασία εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες

«Tις επόμενες μέρες ανοίγει η διαδικασία για τις ευπαθείς ομάδες», σημείωσε για τον εμβολιασμό η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο MEGA.

«Η προτεραιοποίηση έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Θα ακολουθήσουν οι ομάδες των 70-74 και 65-69 ετών. Ως το τέλος Απριλίου εκτιμούμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση, όλοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και άνω και οι ευπαθείς ομάδες. Αυτό μας επιτρέπει να κοιτάμε αυτό το καλοκαίρι με μεγαλύτερη αισιοδοξία», ανέφερε η κυρία Πελώνη.

Στην ερώτηση για ενδεχόμενα νέα μέτρα, η κυρία Πελώνη υπενθύμισε ότι όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης ακολουθούν τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό επίπεδο με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. «Δυστυχώς, είμαστε υπό την αίρεση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης και φαίνεται ότι έχουμε τουλάχιστον δέκα μέρες με δύο εβδομάδες δύσκολες μπροστά μας. Περιμένουμε λοιπόν, να δούμε τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας. Ηδη, ωστόσο, φαίνεται, μια μείωση των βαριών νοσήσεων σε ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας, των 80 και άνω. Αυτό είναι, προφανώς, το αποτύπωμα του εμβολιασμού, το οποίο, όσο θα προχωρούν, θα φαίνεται και περισσότερο», δήλωσε.

Back to top button