ΠολιτισμόςΚορυφαία

“BREVET ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2023” 210 χλμ “Δύο κράτη μία οροσειρά “

                     

Η Δημοτική  Κοινωφελής  Επιχείρηση Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής του   Δήμου Κομοτηνής, και η ποδηλατική ομάδα Breveterians διοργανώνουν το 3o Brevet Ελευθέρια Θράκης 2023 απόστασης 206 χλμ. στις 6 Μαΐου, επιδιώκοντας την προαγωγή του ποδηλατικού τουρισμού, με βάση τα γαλλικά πρότυπα.

Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο «Brevet Ελευθέρια Θράκης» έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM) και έχει ενταχθεί στο επίσημο διεθνές ημερολογιακό πρόγραμμα ACP, από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η διαδρομή που χαράχθηκε για τη συγκεκριμένη ετήσια δράση αφορά στη διάσχιση 206 χλμ. κι έχει επιλεγεί έτσι ώστε να φέρνει σε επαφή τους ποδηλάτες με το πανέμορφο φυσικό τοπίο, την πλούσια ιστορία και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής.

Διέρχεται από δυο Χώρες Ελλάδα και Βουλγαρία αλλά και πολλούς οικισμούς  και Δήμους της Ροδόπης, Ξάνθης, Κίρτζαλι και Σμολιαν, με αφετηρία και  τερματισμό στον Δήμο Κομοτηνής και συγκεκριμένα στην πλατεία Ειρήνης, στις 8:00 το πρωί της 6ης Μαΐου. Οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Κομοτηνή, Συνοριακός σταθμός Νυμφαίας θα εισέλθουν εντός της Βουλγαρικής μεθορίου θα κατευθυνθούν προς Ζλάτογκραντ και θα εισέλθουν και πάλι στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό Αγ. Κων/νου για Λουτρά Θερμών, Εχίνο, Ξάνθη, Πόρτο Λάγος, Φανάρι, Μέση, Γλυφάδα, Παγούρια, Ν. Σιδηροχώρι, Αγ Θεόδωροι, Κόσμιο, Κομοτηνή.

Το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης της διαδρομής ορίστηκε στις 13,5 ώρες.

Προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η ύπαρξη ποδηλατικού μητρώου brevet, η συμπλήρωση του 18ου έτους και η καλή φυσική κατάσταση.

Το πρωί του Σαββάτου 6 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να δηλώνουν παρουσία στη Γραμματεία της διοργάνωσης, στην πλατεία Ειρήνης, από τις 7:00 έως τις 7:45.

Δήλωση εγγραφής αθλητή μέχρι σήμερα 3 Μαΐου:  στο www.brevetkomotini.eu

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής την ημέρα της διοργάνωσης στη Γραμματεία, πριν την εκκίνηση, με την προϋπόθεση προηγούμενης συνεννόησης με την οργανωτική επιτροπή. Όσοι το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν, με την ολοκλήρωση της διαδρομής, το αναμνηστικό μετάλλιό τους το οποίο έρχεται από τη Γαλλία.

Οι διοργανωτές δίνουν τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος ως εθελοντές: κάνοντας εγγραφή στην σελίδα μας www.brevetkomotini.eu

Η διαδρομή περιλαμβάνει τρία σημεία ελέγχου- βοήθειας σε Λουτρά Θερμών – Ξάνθη και  Φανάρι.

Επίσης, η διοργάνωση έχει την υποστήριξη από το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://www.brevetkomotini.eu

Και τη σελίδα στο facebook Brevet Ελευθέρια Θράκης 200χλμ.

Back to top button