Αυξήθηκαν αντί να μειωθούν ανά τμήμα οι μαθητές στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ροδόπης

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ροδόπης δέχθηκε στο πολιτικό του γραφείο στην Κομοτηνή ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής,  Ιλχάν Αχμέτ, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του με την εκπαιδευτική κοινότητα της Ροδόπης, στο κατώφλι μιας δύσκολης και εξαιρετικής από κάθε άποψη σχολικής χρονιάς. 

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης εμμένει σταθερά στο αίτημά της για την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε εποχή COVID που για την Κομοτηνή ανέρχονται σήμερα κατά μέσο σε 25 έως 27 μαθητές, αριθμός αυξημένος και όχι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι που η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς το πρόβλημα της πανδημίας! Να σημειωθεί ότι στο Μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Κομοτηνής τα αντίστοιχα νούμερα πληρότητας των αιθουσών αγγίζουν ακόμα και τους 38 μαθητές κατά περίπτωση!

Παράλληλα, η έλλειψη επαρκούς αριθμού καθαριστριών με πλήρες ωράριο και πλήρη   εργασιακά δικαιώματα, επιβαρύνει περεταίρω την λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων της Κομοτηνής την ώρα που ήδη εμφανίσθηκαν τα πρώρα κρούσματα κορωνοϊού και στα σχολεία της Ροδόπης.              

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν να υπάρξει εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας πιλοτική εφαρμογή στην Θράκη του μέτρου του μειωμένου αριθμού μαθητών ανά τάξη, ενώ ταυτόχρονα ζητούν να ξεκινήσει από την Θράκη ο θεσμός την συνυπηρέτησης εκπαιδευτικών για την διευκόλυνση της ενότητας των οικογενειών.

Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα της εξαίρεσης των εκπαιδευτικών από τον θεσμό της κινητικότηταςστο δημόσιο, γεγονός που θα μπορούσε να ισχύσει για ηλικίες άνω των 60 ετών ώστε να επιτυγχάνεται η ηλικιακή ανανέωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως και εκείνο της επαναφοράς επιδοτούμενων δανείων για δημόσιους υπαλλήλους με υποχρέωση διαμονής για μια δεκαετία στην Θράκη.  

Σε ό,τι αφορά τις τεχνικές υποδομές των σχολείων της Ροδόπης, η ΕΛΜΕ Ροδόπης αναφέρει ότι σε αόριστο αριθμό αιθουσών δεν υπάρχει σύνδεση διαδικτύου, ο τεχνικός εξοπλισμός στα εργαστήρια πληροφορικής είναι είτε ελλιπής είτε παρωχημένος, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημα ενώπιον του ΥΠΕΚΑ που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων.

Τέλος, η ΕΛΜΕ Ροδόπης θα εμείνει και στο μέλλον στο θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων της Θράκης που μετά τον αποχαρακτηρισμό τους ως δυσπρόσιτων τα προηγούμενα χρόνια παρουσιάζονται με μειωμένα κίνητρα για την στελέχωσή τους.     

Στις 6 σήμερα το απόγευμα  αναμένεται να τεθούν από τον κ. Ιλχάν Αχμέτ σε τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Παιδείας& Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέωςγια την διακομματική της Θράκης, όλα τα ζητήματα που έθεσε η ΕΛΜΕ Ροδόπης στην μεταξύ τους συνάντηση.

Exit mobile version