Αγροτικά νέαΕλλάδαΚορυφαίαΟικονομία

Αυξημένο το νέο fuel pass: Στα 80 ευρώ η επιδότηση στη βενζίνη-Toν Αύγουστο η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο του 2022

Το περίγραμμα των νέων μέτρων στήριξης για τα καύσιμα μέσω του Fuel Pass 2, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έχει προϊδεάσει για το ύψος του Fuel Pass λέγοντας ότι θα επιδοτηθούν 60 λίτρα το μήνα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές και στις 15:00 όταν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα εξειδικεύσει τα νέα μέτρα. 

Πρόκειται, όπως είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, για μια νέα δέσμη μέτρων του εθνικού σχεδίου στήριξης με αιχμή την επιδότηση καυσίμων. Θα αφορά 3 μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβρη) και θα είναι μια παρέμβαση που θα αφορά και βενζίνη και ντίζελ κίνησης. Απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μια ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες όπου επιστρέφεται νωρίτερα, στις αρχές Αυγούστου αντί για τον Νοέμβριο ο ΕΦΚ για το πετρέλαιο που αγόρασαν το 2022.

Η ενίσχυση στην κατανάλωση βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ.

Μοτοσικλέτες από 35 στα 60 ευρώ και στα νησιά η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ αντί 55 μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα 70 ευρώ από 40 που ήταν πριν.

Επίσης, απομειώνονται οι αυξήσεις στην βενζίνη κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα καυσίμου για τις διαδρομές 3 μηνών. Και στην τιμή πώλησης του ντίζελ κίνησης επεκτείνεται η επιδότηση, η ενίσχυση στα 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή, και 15 στην αντλία με στόχο να κρατηθεί η τιμή κάτω από τα 2 ευρώ στην αντλία για το επόμενο τρίμηνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα μέτρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οριστικά την παγκόσμια αναταραχή αλλά μπορούν να αμβλύνουν τις συνέπειές της.

Back to top button