Αυξημένο το ενδιαφέρον για το Περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜΘ στα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης(φωτογραφίες)

Αυξημένο υπήρξε το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το Περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας προβάλλει την προνομιακή γεωγραφική θέση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το χαρακτήρα της ως ενεργειακού κόμβου και ως προσβάσιμου τουριστικού προορισμού, αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές της και τα τοπικά της προϊόντα, όπως το κρασί, το μάρμαρο και το μετάξι, έχει αναφορές στον πολιτισμό της και τιμά την επέτειο δύο σημαντικών ιστορικών γεγονότων: τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, το 1920, και τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

Στο Περίπτερο της Περιφέρειας βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Θανάσης Τσώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Γιώργος Ζιμπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέας Καραγιώργης, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κα. Ζωή Κοσμίδου, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κ. Πρόδρομος Φωτακίδης και υπηρεσιακά στελέχη.

Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέσβεις, υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και πλήθος κόσμου επισκέφθηκαν ήδη το Περίπτερο και ενημερώθηκαν για την Περιφέρεια.

Ανάμεσα σε αυτούς που ξεναγήθηκαν στο Περίπτερο και συνομίλησαν με τον κ. Περιφερειάρχη ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Jeoffrey Payatt, ο Υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Ψηφιακών Έργων κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Γιατρομανωλάκης, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Βουλευτής Δράμας κ. Κώστας Μπλούχος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα. Ρόδη Κράτσα, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα. Βίκυ Λοΐζου, ο Συντονιστής Πυροσβεστικής Β. Ελλάδας υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Έβρου κ. Χρήστος Γιορδαμλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής κ.ά.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας, το οποίο βρίσκεται στο Περίπτερο 13 της Έκθεσης, θα συνεχίσει να υποδέχεται τους επισκέπτες καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, μέχρι τη λήξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Exit mobile version