Αυξάνεται η χρηματοδότηση της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού εξοπλισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατά 1.5 εκατομμύριo ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Αυξάνεται η χρηματοδότηση της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού εξοπλισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατά 1.5 εκατομμύριo ευρώ.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου αυξάνεται η χρηματοδότηση προς το Δ.Π.Θ. κατά 1.421.349 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση εκπαιδευτικού και λοιπού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του.

Μεταξύ άλλων, το νέο ποσό θα δαπανηθεί για την προμήθεια Βιοχημικού Αναλυτή, αιματολογικού αναλυτή, υπερηχογράφου, αναισθησιολογικού μηχανήματος, σύστημα εικονικής πραγματικότητας και προσομοίωσης λαπαροσκοπικών χειρουργικών επεμβάσεων κ.α.

Το ήδη ενταγμένο έργο περιελάμβανε εργασίες με αρχικό προϋπολογισμό της τάξης των 8.531.161ευρώ.

Ο κ. Μέτιος, μετά από το αίτημα του Πανεπιστημίου, προσαύξησε το ποσό κατά 1,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου, με αποτέλεσμα, ο νέος συνολικός προϋπολογισμός του έργου να φτάνει περίπου τα 10.000.000 ευρώ.

Στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, εκτός της χρηματοδότησης, συζητήθηκαν και τεχνικά θέματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί τα οποία αφορούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης χώρου για την δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου, στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης οι: ο Αντιπρύτανης Οικονομικών – Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Φώτης Μάρης, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Ζωή Γαβριηλίδου, η Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο Πρόεδρος της Ιατρικής σχολής κ. Μιχάλης Πιτιακούδης και ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Τάσος Παράσχου.

Exit mobile version