ΚορυφαίαΑστυνομικάΚοινωνίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Αυτός είναι ο σκύλος που πυροβόλησε ο 58χρονος από το Δουκάτο-30.000 το διοικητικό πρόστιμο!

Το γύρο της Ελλάδας έκανε η είδηση του πυροβολισμού με κυνηγητικού όπλου αδέσποτου σκύλου στο Μεγάλο Δουκάτο της Ροδόπης χθες. Δράστης του περιστατικού 58 χρονος ο οποίος όταν διαπίστωσε την ύπαρξη του άτυχου ζώου στην αυλή του έβγαλε την κυνηγητική καραμπίνα και το πυροβόλησε στο πίσω μέρος του σώματός του. Το περιστατικό αντελήφθη γείτονας του 58χρονου που κατήγγειλε το βάρβαρο περιστατικό στην Αστυνομία με αποτέλεσμα την σύλληψή του.

Συμπολίτισσα ανέλαβε το ζώο και το μετέφερε άμεσα σε ιδιώτη κτηνίατρο της Κομοτηνής οποίος και το χειρούργησε .Το ζωο γλίτωσε τον κίνδυνο και αυτή τη στιγμή αναρρώνει ,όπως δείχνουν οι αποκλειστικές φωτογραφίες της  roinews στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων ενώ όπως πληροφορηθήκαμε η γυναίκα που ευαισθητοποιήθηκε προθυμοποιήθηκε να το υιοθετήσει ,διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τυπικά την προσεχή Δευτέρα.

Στον  δράστη επιβλήθηκε άμεσα το πρόστιμο των 30.000 ευρώ που προβλέπει για ανάλογες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων ο νόμος ενώ αναμένονται και οι σχετικές ποινικές κυρώσεις.

Πρόκειται για θλιβερό περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας γιατί κάποιος είχε το θάρρος να το καταγγείλει και να μην σιωπήσει.

Σάκης Αντωνίου

Back to top button
Close