ΚοινωνίαΚορυφαία

Αβεβαιότητα για τα δάνεια των ποντίων ομογενών-Πιέζουν οι Τράπεζες με διαταγές πληρωμής -Με τον βουλευτή Τάκη Χαρίτου μίλησαν σε μεγάλη συγκέντρωση στην Κομοτηνή

Την μεγάλη τους αγωνία εκφράζουν οι πόντιοι ομογενείς που έχουν λάβει δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού κράτους και δεν φαίνονται να πείθονται από τις μέχρι σήμερα κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και πρωτοβουλίες καθώς καταγράφονται πιέσεις από Τράπεζες και εκβιασμοί για απώλεια των σπιτιών τους. Μάλιστα εκδίδονται και διαταγές πληρωμής γεγονός ανεπίτρεπτο και άκρως καταχρηστικό .Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Κομοτηνή και συνομιλία με το βουλευτή Ροδόπης Τάκη Χαρίτου.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Μια συνάντησή μου με κατοίκους στον οικισμό των παλιννοστούντων στην Κομοτηνή,μετατράπηκε σε αυθόρμητη,αθρόα συγκέντρωση.Τεράστια η αγωνία και η αβεβαιότητα για τα σπίτια τους, αφού οι τράπεζες δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα και προχωρούν στην έκδοση διαταγών πληρωμών, εκβιάζοντας απροκάλυπτα τους ομογενείς. Το ίδιο μεγάλος και ο θυμός τους για τη σημερινή πολιτεία που τους αφήνει απροστάτευτους στην επιθετικότητα του τραπεζικού συστήματος!

Συζητήσαμε για πολύ ώρα και είχα την ευκαιρία να τους ενημερώσω δια ζώσης για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβα για συζήτηση του συγκεκριμένου προβλήματος στη Βουλή. Την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση με συνεχείς παρεμβάσεις μου ώστε να αλλάξει την ανάλγητη στάση της απέναντι στους ομογενείς, που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους.Μετά από όλη αυτή την ενασχόληση μου με το πρόβλημα και τις επαφές με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, η προτροπή μου προς αυτούς να μην ανησυχούν, όχι μόνο γιατί τα δάνειά τους καλύπτονται από την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αλλά,κυρίως, γιατί θα είμαστε διαρκώς δίπλα τους.Οποια λύση και αν συζητά σήμερα η κυβέρνηση με τις τράπεζες,το ζητούμενο είναι να μην επωφεληθούν οι ίδιες, αλλά οι δανειολήπτες ομογενείς μας.

Το αίτημα για απομείωση σημαντικού μέρους των δανείων και η ρύθμισή τους σε μακρό χρονικό διάστημα αποπληρωμής του εναπομείναντος,είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους.Άλλωστε πολλοί είναι μακροχρόνια άνεργοι, άλλοι ζουν με επιδόματα και στην πλειοψηφία τους,αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ζωής.” κατέληξε ο βουλευτής

Back to top button