ΚορυφαίαΒουλευτικές εκλογές 2023

Άτυπο debate για τη Ροδόπη- Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη : “ανευθυνότητα Μητσοτάκη η δημόσια συζήτηση για απόρρητα θέματα της ΕΥΠ”- “Όχι στις δηλώσεις εθνικοφροσύνης” είπε(web tv)

«Στον Κυριάκο Μητσοτάκη αξίζει το Νόμπελ… ανευθυνότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος για τον «πολεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψηφίους στη Ροδόπη και την μουσουλμανική μειονότητα στη σημερινή διακαναλική του συνέντευξη .

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι στην ενημέρωση της ΕΥΠ, που του έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γίνεται λόγος και για τουρκική παρέμβαση που αφορούσε υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. «Πρόκειται για αθλιότητα, ανευθυνότητα και απύθμενο θράσος του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Με φέρνετε σε δύσκολη θέση, γιατί δεν έχω συνηθίσει δημόσια να μιλώ για απόρρητα και άκρως εμπιστευτικά σήμερα. Είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, διότι βλέπω ότι αυτήν ήταν μια στρατηγική επιλογή που έχει να κάνει με την αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη να μην υπάρχει κανένα σημείο άλλου χρώματος στο χάρτη, αλλά και με τη σκοπιμότητά του να ψαρέψει ψήφους της ακροδεξιάς. Εγώ επί 4,5 χρόνια έστελνα τον αρχηγό της ΕΥΠ να τον ενημερώσει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε.

«Αισθάνομαι, λοιπόν, ότι έχουμε να κάνουμε με μια αθλιότητα και ανευθυνότητα, όταν στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα που μου έστειλε ο κ. Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά στον υποψήφιο της ΝΔ, αποκαλύπτοντας ότι επρόκειτο για «στρατευμένο» στην Άγκυρα πολιτευτή», είπε.

«Το κάνω και για έναν ακόμη λόγο», τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι μίλησε για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

«Εγώ δεν θα ζητήσω σήμερα εξίσου ανεύθυνα να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια, ή να κάνει δηλώσεις εθνικοφροσύνης, σημειώνοντας ότι αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον. Ο κ. Μητσοτάκης μου ζητούσε να πω ότι 20.000 πολίτες είναι υποκινούμενοι. Πάει πολύ, ωστόσο, σχολίασε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας ότι στο ίδιο έγγραφο υπήρχε αναφορά στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ. Αν υπήρχε Νόμπελ ανευθυνότητας ο κ. Μητσοτάκης με αυτή τη στάση του σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Το να ζητάει κανείς δηλώσεις εθνικοφροσύνης από μουσουλμάνους βουλευτές μας δεν είναι κάτι καινούριο: το έχουν κάνει οι κ. Κασιδιάρης και Μιχαλολιάκος, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σκέρτσος τακτικές Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη».

«Δηλώσεις εθνικοφροσύνης» από βουλευτές που ορκίζονται στο Σύνταγμα δεν θα κάνουμε εμείς. «Είναι ντροπή, δεν θα τον ακολουθήσουμε» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προσθέτοντας πως ο «ωμός εκβιασμός» της κυρίας Μπακογιάννη μπροστά στις κάμερες έγινε για να τον ακούσει κάθε κοινωνική ομάδα, ισχυρίστηκε. «Όποιος βρεθεί απέναντι, θα περάσει δύσκολα» ήταν το μήνυμα, κατά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Back to top button