ΚορυφαίαΑστυνομικάΕλλάδαΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Αστυνομικοί Ροδόπης:”Εχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη”

Οι Αστυνομικοί της Ροδόπης παίρνουν θέση για το επεισόδιο συναδέλφου τους με δικηγόρο στην Κομοτηνή

Θέση υπέρ των συναδέλφων τους που ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με δικηγόρο της Κομοτηνής παίρνουν με κοινή ανακοίνωσή τους όλες οι παρατάξεις των αστυνομικών υπαλλήλων της Ροδόπης .
Για το επεισόδιο έχει εκδώσει ανακοίνωση και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης η οποία όμως δεν εστάλη στη Ροή news..Το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και είναι λίαν σοβαρό και μάλλον θα ξεκαθαρίσει επ ακροατηρίω
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Κ.Α. και Ε.Κ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κομοτηνή 24 Απριλίου 2020
Δυστυχώς, τα τελευταία 24ωρα, γίναμε γνώστες προκλητικών, συκοφαντικών και απειλητικών δημόσιων αναρτήσεων δικηγόρου της Κομοτηνής στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook , στις οποίες παρουσιάζει αναληθώς τα πραγματικά περιστατικά που διαδραματίστηκαν το βράδυ της 20-04-2020 κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου για διαπίστωση τυχόν Διατάραξης Κοινής Ησυχίας , ο οποίος πραγματοποιήθηκε από το πλήρωμα εποχούμενης περιπολίας και κατόπιν σχετικής καταγγελίας συμπολίτη μας στο τηλεφωνικό R/T κέντρο της Δ.Α.Ροδόπης.
Η αλήθεια όμως είναι ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου, παρότι οι συνάδελφοί μας συμπεριφέρθηκαν με επαγγελματισμό και ευγένεια, εντελώς απρόκλητα εισέπραξαν εκ μέρους της συγκεκριμένης ελεγχόμενης κυρίας δικηγόρου, απαράδεκτες συμπεριφορές που στοιχειοθετούν την αντικειμενική και την υποκειμενική υπόσταση σειράς ποινικών αδικημάτων σε βάρος τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, συνέχισε με δημοσιεύσεις που το περιεχόμενό τους στοιχειοθετεί συκοφαντική δυσφήμιση και απευθύνει ευθείες απειλές κατά του συνόλου των υπηρετούντων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης αστυνομικών, αφού κάποια από αυτές αναφέρει «Όταν η αστυνομία δείχνει το χειρότερό της πρόσωπο κ οι υγειονομικοί το καλύτερο!» και τελειώνει με τη γνωστή για τις απειλητικές της προθέσεις φράση «Ραντεβού στα γουναράδικα….» !!!! Μας απειλεί δηλαδή η δικηγόρος, ότι αν βγούμε για υπηρεσία θα πρέπει να φοβόμαστε γιατί προφανώς θα φροντίσει, η ίδια, να βρει τρόπο να μας σκοτώσουν , να μας γδάρουν και να κρεμάσουν τα κεφάλια μας έξω από τα «γουναράδικα» !!!!!
Ακολούθησε η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής στην οποία από όσο φαίνεται σε μία απέλπιδα προσπάθεια να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη, υποκαθιστούν την Δικαιοσύνη, δικάζουν τους αστυνομικούς και τους καταδικάζουν, βασιζόμενοι στη μονομερή πληροφόρηση που τους έκανε το μέλος τους!!!…… Η οποία μάλλον δεν τους πληροφόρησε για τα δικά της καμώματα το βράδυ εκείνο που με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο εξύβριζε και απειλούσε τους συναδέλφους μας, φωνάζοντας συνεχώς ότι λόγω της δικηγορικής της ιδιότητας της ανήκει στους ανθρώπους πρώτης κατηγορίας και οι μπάτσοι (όπως μεταξύ άλλων ύβρεων, τους αποκαλούσε) είναι ανθρωπάκια δεύτερης κατηγορίας……
Εμείς μπορεί να μην είμαστε δικηγόροι , όμως όλο και κάποιες νομικές γνώσεις έχουμε για να γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ελληνικού Σύνταγματος, οι Έλληνες απολαμβάνουν δικαίωμα στην ΙΣΟΝΟΜΙΑ και στην ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, αλλά και ότι στην παράγραφο 7 του ιδίου άρθρου ρητά αναφέρεται ότι «Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης, ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες». Όπως επίσης όλο και κάποια ιδέα έχουμε για το τί συνιστά ρατσιστική συμπεριφορά και η έκφραση «μπάτσος» συνιστά ρατσιστική σε βάρος μας συμπεριφορά που εκφράζεται με λόγο….
Ευτυχώς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η συμπεριφορά της συγκεκριμένης δικηγόρου εντάσσεται στα μεμονωμένα περιστατικά και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το σύνολο του δικηγορικού κλάδου.
Θα περιμέναμε όμως από τον Δικηγορικό Σύλλογο, να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και να περιμένει τα αποτελέσματα της δίκης, αντί να βγάζει ερήμην αποφάσεις καταδίκης, βασιζόμενος σε μονομερείς ενημερώσεις………

Ως Συνδικαλιστικές Παρατάξεις που εκπροσωπούμε τους συναδέλφους μας , μέσω των εκλεγμένων μελών μας στο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, αλλά και σε όλα τα θεσμικά Όργανα της Ένωσής μας , αφενός ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την απρόκλητη και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά που εκδήλωσε τις βραδινές ώρες της 20-04-2020 η συγκεκριμένη δικηγόρος σε βάρος των συναδέλφων μας, αφετέρου ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΣΑΝ ΑΨΟΓΑ ΤΟ ΚΑθΗΚΟΝ ΤΟΥΣ επιδεικνύοντας ψυχραιμία και επαγγελματισμό παρά την προκλητικά ανάρμοστη συμπεριφορά της ελεγχόμενης δικηγόρου, η οποία δεν σταμάτησε εκεί , αλλά εν συνεχεία προέβη σε συκοφαντικές καταγγελίες στα ΜΜΕ, προφανώς με σκοπό να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και στην προσπάθειά της αυτή να δυσφημίζει και να απειλεί την αστυνομία και τους υπηρετούντες στην Δ.Α.Ροδόπης αστυνομικούς, δίνοντας μας «»Ραντεβού στα γουναράδικα ….» !!!
Όσον αφορά τον τραυματισμό της, εμείς παρά την πρόδηλη προκατάληψή της για τους αστυνομικούς και την άσχημη συμπεριφορά της, της ευχόμαστε περαστικά της και σύντομα να αναρρώσει ολοκληρωτικά….
Ας μην βιάζονται όμως κάποιοι να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη…. ας περιμένουν να αποδειχθεί σε ποιό χρόνο και με ποιόν τρόπο έγινε….
Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι «όση λάσπη κι αν πετάξει κάποιος στον ανεμιστήρα» …. η αλήθεια θα λάμψει στο τέλος!!!
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Τέλος , παρότι λυπούμαστε πολύ γι΄αυτό, είμαστε αναγκασμένοι να δηλώσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την χλιαρή, αποπροσανατολιστικά γενικόλογη, γεμάτη «δημιουργικές» ασάφειες και ευχολόγια, ανακοίνωση του Προεδρείου της Ένωσής μας.
Η ανακοίνωση παρότι υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τη Γ. Γραμματέα με την επίκληση ότι υπογράφουν για λογαριασμό του Δ.Σ., στην πραγματικότητα συντάχθηκε-υπογράφτηκε και δημοσιεύτηκε εν αγνοία των δικών μας μελών που είναι εκλεγμένα στο Δ.Σ. της Ένωσής μας. Αναφέρει αναληθώς ότι οι συνάδελφοί μας στο συγκεκριμένο περιστατικό επιλήφθηκαν ελέγχου για διαπίστωση και επιβολή προστίμων για παραβίαση μέτρων προστασίας από τον COVID-19!!!! …και τέλος δεν κάνει καν λόγο για στήριξη στα μέλη μας και καταδίκη της απαράδεκτης συμπεριφοράς της συγκεκριμένης δικηγόρου.!!!!!
Άκουσον, άκουσον!!! Αυτά συμβαίνουν όμως, όταν το ενδιαφέρον του Προεδρείου είναι «πλαστικό» και περιορίζεται στην ενημέρωση εξ αποστάσεως, μόνο μέσω «σπασμένου τηλεφώνου» …
Στο μοναδικό σημείο που ως εκλεγμένες παρατάξεις, συμφωνούμε με την συγκεκριμένη ανακοίνωση, είναι αυτό που αναφέρει ότι «ο συνάδελφος που κλήθηκε να εφαρμόσει το Νόμο, είναι ένας εξαίρετος και έμπειρος συνάδελφος που με το ήθος και την εργατικότητά του μας κάνει περήφανους που εργαζόμαστε μαζί του».
Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, ζητούμε από το Προεδρείο της Ένωσής μας να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, με το θέμα της παροχής ΣΤΗΡΙΞΗΣ στο μέλος μας εκ μέρους του Σωματείου μας, αλλά και προσφυγής μας στη Δικαιοσύνη, για τις προσβλητικές, συκοφαντικές και απειλητικές δημοσιεύσεις της συγκεκριμένης δικηγόρου σε βάρος ημών των ιδίων και όλων των μελών που εκπροσωπούμε.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ
ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Ε.Α.Κ.Α.
ΤΖΑΤΖΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Ε.Κ.Α.
ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Back to top button