ΑυτοδιοίκησηΚορυφαίαΤουρισμός

Ασφαλτοστρώνεται μέρος του δρόμου προς την Ιερά Μονή Μάξιμου Καυσοκαλυβίτη από την Περιφέρεια ΑΜΘ-Το έργο θα συμβάλει στην ανάδειξη του Παπικίου όρους κατά τον Περιφερειάρχη

Με στόχο την ανάδειξη του Παπικίου Όρους ,σήμερα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος υπέγραψε τη σύμβαση του έργου της ασφαλτόστρωσης μέρους του χωμάτινου (σήμερα) δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Μάξιμου Καυσοκαλυβίτη στο Σώστη . Με πόρους της Περιφέρειας θα χαλικοστρωθεί από το δασαρχείο και το υπόλοιπο κομμάτι προκειμένου η πρόσβαση στην εντυπωσιακή Μονή να είναι απρόσκοπτη .

Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη :

“Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για ένα νέο έργο που θα συμβάλει στην ανάδειξη του Παπίκιου όρους ως μοναστικού κέντρου της Ροδόπης και ευρύτερα της Θράκης.

Πρόκειται για την κατασκευή του δρόμου προς την Ιερά Μονή Μάξιμου Καυσοκαλυβίτη, έργο που χρηματοδοτούμε με πόρους ύψους 1,6 εκ. € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.Ο δρόμος θα ξεκινά από τον οικισμό Σώστη, στους πρόποδες του Παπίκιου όρους, και η κατασκευή του χωρίζεται σε δύο τμήματα.🔹 Το πρώτο τμήμα, από την έξοδο του οικισμού μέχρι τη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στη Μονή, έχει μήκος 3,6 χλμ. Πρόκειται για χωμάτινο επαρχιακό δρόμο που ανήκει στην Περιφέρεια και θα ασφαλτοστρωθεί με ευθύνη της Περιφέρειας.

Η σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο του έργου Χρήστο Δοβρίδη αφορά σε αυτό το τμήμα, προϋπολογισμού 980.000 €.🔹 Το δεύτερο τμήμα, από τη διασταύρωση μέχρι τη Μονή, είναι μήκους 2,6 χλμ. και ανήκει στο Δασαρχείο Ροδόπης. Για αυτό το κομμάτι, διαθέτουμε 620.000 € στο Δασαρχείο προκειμένου αυτό να προβεί στις απαραίτητες εργασίες για την βελτίωση της βατότητας του δρόμου.Με αυτό το νέο έργο που ξεκινάμε σήμερα, δίνουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Περιφέρειάς μας να γνωρίσουν και να θαυμάσουν το Παπίκιο όρος ως μοναστικό κέντρο της Ροδόπης και ευρύτερα της Θράκης.Είναι ένα πρώτο βήμα που κάνουμε προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του Παπίκιου όρους, το οποίο κατά το παρελθόν υπήρξε ένα σημαντικό ορθόδοξο μοναστικό κέντρο.Μαζί μας κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Τάσος Παράσχου.

Back to top button