ΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Αρριανά:ο Δήμος προμηθεύεται ιατρικό εξοπλισμό μέσω Interreg

Νέο ιατροτεχνικό εξοπλισμό αξίας 49.937,28 € θα προμηθευθεί ο Δήμος Αρριανών για τις ανάγκες των ιατρείων του για το έργο: «Πολιτικές βελτίωσης προσβασιμότητας στις υπηρεσίες υγείας σε υποβαθμισμένες περιοχές»με ακρωνύμιο «TheHealthyMunicipality» που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREGV-A “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020“. Η ανάδοχος εταιρεία θα παραδώσει τον εξοπλισμό σε διάστημα τεσσάρων μηνών ώστε αυτός να εγκατασταθεί και να δοθεί προς χρήση στα ιατρεία του Δήμου.

Ο ιατροτεχνικός εξοπλισμός θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες των ιατρείων του Δήμου και θα αποτελέσει εργαλείο για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους δημότες. Θα συμβάλει σημαντικά στην επιδίωξη του Δήμου ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς το κοινωνικό.

Πρόκειται για σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αναλυτικά περιλαμβάνει:

Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
1. Συσκευή αναρρόφησης 1
2. Συσκευή ανάλυσης γλυκοζυλιωμένης 1
3. Απινιδωτής-Monitor 4
4. Ηλεκτροκαρδιογράφος 12-κάναλος 4
5. Ηλεκτροκαρδιογράφος 3-κάναλος 1
6. Μανομετρικό πιεσόμετρο 3
7. Τροχήλατο πιεσόμετρο 3
8. Οξύμετρο δακτύλου 4
9. Σετ ωτοσκόπιο 3
10. Νεφελοποιητής 3
11. Συσκευή πλύσης αυτιών 3
12. Στηθοσκόπιο 2

Ο Δήμος Αρριανών υλοποιεί το έργο με την αμέριστη υποστήριξη του επικεφαλής εταίρου που είναι η Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε., ενώ συμμετέχουν επίσης ο Δήμος Ιάσμου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Εταιρεία Διεθνικής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, η ΠΕΔ Σμόλιαν(Ένωση Δήμων «ΡΟΔΟΠΗ», Βουλγαρία), η Περιφερειακή Δ/νση Υγείας Χάσκοβο, ο Δήμος του Krumovgrad και το Δήμοςτου Momchilgrad. Σε επόμενο στάδιο θα παρασχεθούν και υπηρεσίες υγείας μέσω διαγνωστικών εξετάσεων στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων.

Back to top button