ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Αργυρός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Ειδικό Φρουρό Χρήστο Πετμεζά από το Αρσάκειο που έσωσε τη ζωή πολίτη με τεχνητή αναπνοή

Με το παράσημο του Αργυρού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος θα τιμηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ,σε ειδική τελετή που θα γίνει σε λίγες μέρες στο Προεδρικό Μέγαρο, ο ήρωας ειδικός φρουρός με καταγωγή από το Αρσάκειο του Δήμου Μαρώνειας Χρήστος Πετμεζάς .Ο αστυνομικός είχε σώσει τη ζωή πολίτη που λιποθήμησε στο δρόμο εφαρμόζοντας με επιτυχία τη μέθοδο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με θωρακικές συμπιέσεις και αναπνοές – εμφυσήσεις επι 35 λεπτά.

Η παρασημοφόρηση του Αστυνομικού γίνεται μετά από σχετική πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής προς το Υπουργείο Εξωτερικών που απέστειλε τη σχετική λίστα στην Πρόεδρο .

Μάλιστα το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής αναφέρει σε σχετική συγχαρητήρια ανακοίνωσή του :”Περιποιεί τεράστια τιμή στους Ειδικούς Φρουρούς, στους Αστυνομικούς που προέρχονται από Ειδικούς φρουρούς και σε ολόκληρη την Αστυνομία, η τιμητική πρόσκληση που επεφύλαξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία του εορτασμού της 47ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στον Ειδικό Φρουρό Χρήστο Πετμεζά.

Ύστερα από πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, θα απονεμηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αργυρός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος στον Ειδικό Φρουρό Χρήστο Πετμεζά

Εντάχθηκε στην οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ με την τελευταία πρόσληψη Ειδικών Φρουρών. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ της Δυτικής Αττικής μέσα από τις οποίες έδινε καθημερινά τη «μάχη» για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας.

Τη 10η Μαρτίου του 2021, έσπευσε με την ομάδα του να προσφέρει βοήθεια σε συμπολίτη μας που έχασε τις αισθήσεις του, έπεσε στο πεζοδρόμιο και τραυματίστηκε στο κεφάλι του . Ο Χρήστος Πετμεζάς αντιλαμβανόμενος ότι ο τραυματίας δεν ανέπνεε, του εφάρμοσε υποστήριξη ζωής με την μέθοδο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με θωρακικές συμπιέσεις και αναπνοές – εμφυσήσεις επι 35 λεπτά! Με την προσέλευση σταθμού του ΕΚΑΒ και εφαρμογής επιπλέον προσπαθειών με συσκευή απινιδωτή και με τις επευφημίες των πολιτών, διαπιστώθηκε ο συμπολίτης μας να έχει ανακτήσει παλμό και αισθήσεις ώστε να μεταφερθεί ζωντανός στο πλησιέστερο νοσοκομείο .

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α συγχαίρει τον Ειδικό Φρουρό Χρήστο Πετμεζά εκφράζοντας την διαπίστωση ότι ο Θεσμός των Ειδικών Φρουρών αποτελεί κοιτίδα που προσφέρει δεκάδες Ήρωες που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος , ήρωες ανάμεσα μας που «πέφτουν» κυριολεκτικά στη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές όπως στην μεγάλη τραγική πυρκαγιά στο Μάτι , ήρωες που στην καθημερινότητα δεν διστάζουν να δώσουν την αναπνοή τους για να αναπνεύσουν ασθενείς συμπολίτες μας .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ Β.                                              ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ Ε.”

Back to top button