Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Κομοτηνή: “Να προσέχετε τα παιδιά”-Παρουσία του Μακαριότατου αλλά και της εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” ο επίσημος Αγιασμός στην Κομοτηνή(web tv φωτογραφίες)

Ευλογημένη η σημερινή μέρα για την Κομοτηνή αφού η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς συνοδεύτηκε από τις πατρικές ευχές του παρόντα στον επίσημο Αγιασμό που έγινε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μακαριότατο Αρχιεπισκόπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ,παρουσία της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας Της Θεοτόκου “Άξιον Εστί” που βρέθηκε στην πόλη επί μία εβδομάδα .

Τον Μακαριότατο υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ,ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ,ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης ενώ στον αύλειο χώρο της εκκλησίας βρέθηκαν μαθητές ,εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς .

Την εικόνα πλαισίωνε η Ιερά Κοινότητα με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Χριστοφόρο Ιβηρίτη ,αξιωματικοί του Στρατού ,της Αστυνομίας των Σωμάτων Ασφαλείας ,δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής καλωσόρισε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο αποκαλύπτοντας πολλές φορές την αγάπη του για τη νέα γενιά ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η αναπληρώτρια συντονίστρια εκπαίδευσης της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Μαριγούλα Κοσμίδου .

Ο Μακαριότατος στον λόγο του που απευθύνθηκε προς μαθητές ,εκπαιδευτικούς και γονείς λέγοντας “να προσέχετε τα παιδιά” επεξηγώντας ότι θα πρ΄ρπει να λάβουν τόσο την “ανθρώπινη σοφία ” όσο και την “άνωθεν”.

Ανάφερε χαρακτηριστικά :

“Τι θα θέλαμε σήμερα ιδιαίτερα να προσέξουμε; Αυτό είναι τα παιδιά μας .Οποιασδήποτε ηλικίας ,μικρής ,μέσης ,μεγάλης .Και η ευχή μας από την καρδιά μας αλλά και την καρδιά των πατέρων είναι τα παιδιά μας στην πορεία της ζωής τους να έχουν τις δύο μορφές της σοφίας :και της κατά κόσμον ,της ανθρώπινης σοφίας,αυτήν που μας δίνει ο δάσκαλος ,ο καθηγητής ,το Πανεπιστήμιο ,η ζωή η ίδια αλλά και εκείνη που μας εμπνέεται από τον Θεό.”

Για τον ρόλο του σχολείου αλλά και την μορφή του Κοσμά του Αιτωλού που πάντα πρέπει να εμπνέει μίλησε ο Πρωτεπιστάτης της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Ιβηρίτης .

Στον Μακαριότατο δόθηκαν δώρα από τους μαθητές σχολείων της Κομοτηνής και την Συντονίστρια της εκπαίδευσης καθώς και αντίγραφο της εικόνας του “Αξιον Εστί ” από τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους.Η ίδια εικόνα δόθηκε και στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής .

Με την ολοκλήρωση του Αγιασμού ο Μακαριότατος προέπεμψε την εικόνα η οποία αποχώρησε με τους μοναχούς της Ιεράς Κοινότητας για το Πρωτάτο του Αγίου Όρους αφήνοντας μια ανεξίτηλη ανάμνηση στην σύγχρονη ιστορία της Κομοτηνής.

Εδώ φωτογραφίες από τον Αγιασμό

Ολόκληρη η τελετή του Αγιασμού όπως τη μετέδωσε ζωντανά στο διαδίκτυο η Ροή news εδώ:

Και η αποχώρηση της Ιεράς Εικόνας :

Exit mobile version