Απρόοπτο χθες στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας :με το φως των κινητών τηλεφώνων, λόγω διακοπής ρεύματος, μέρος της παράστασης «ΜΗΝΙΣ» του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής(web tv)

Η στιγμή της διακοπής (βίντεο Τέλης Κελεσίδης)

Από ένα απρόοπτο συνοδεύτηκε η χθεσινοβραδινή παράσταση «ΜΗΝΙΣ :project στην Ιλιάδα του Ομήρου» του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής που δόθηκε σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας .Ενώ η παράσταση ήταν σε εξέλιξη το ρεύμα κόπηκε με αποτέλεσμα να επικρατήσει στο χώρο πλήρης συσκότιση .Τελικά επιστρατεύτηκαν τα κινητά τηλέφωνα των θεατών για να φωτίσουν το χώρο και να συνεχιστεί η παράσταση υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες .
Στο περιστατικό αναφέρεται και ο συνεργάτης της ΔΚΕΠΠΑΚ Τέλης Κελεσίδης αναφέροντας :
«Κάτι μαγικό συνέβη χθες στη διάρκεια της παράστασης “Μήνις – Project στην Ιλιάδα” που παρουσίαζε το Δηπεθε Κομοτηνης στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας. Ενώ η παράσταση ήταν σε εξέλιξη έγινε διακοπή ρεύματος αλλά η παράσταση συνεχίστηκε με Τους … από μηχανής Θεούς! Δεκάδες θεατές έδωσαν τα κινητά τους για να φωτίσουν υποτυπωδώς τη σκηνή, ενώ οι μουσικοί άφησαν τα όργανα που απαιτούσαν χρήση ρεύματος και συνέχισαν να παίζουν με όργανα που είχαν φυσικό ήχο. Και η βραδιά συνεχίστηκε και όλα κύλησαν υπέροχα. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι ήταν πάνω στη σκηνή και απέδειξαν πόσο σημαντικοί καλλιτέχνες είναι.»

Χαρακτηριστική και η ανάρτηση της Σοφίας Μενεσελίδου ΄τεως Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ και εκ των συντελεστών της συνεργασίας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με το Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών στο Αρχαίο Θέατρο:

“”Εκεί που σμίγανε τα χέρια τους οι μύστες ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο”, στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, για 6η συνεχόμενη χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ξαναζωντάνεψε θεατρικά τον αρχαίο ποιητικό λόγο! Με μια παράσταση, ύμνο στην Ιλιάδα του Ομήρου, εκεί, στον ομφαλό της γης των Κικόνων, ο Ομηρικός λόγος άγγιξε μαγικά τον νου και την καρδιά μας και μας συγκλόνισε! Με την εμπνευσμένη επιμέλεια και σκηνοθεσία της Anna Maheropoulou, τις συγκλονιστικές ερμηνείες της ίδιας, του Koukaliotis Giorgos και της Βουλα Παναγιωτιδου ,τα υποβλητικά σκηνικά και κοστούμια του Karagiou Ian ,τις υπέροχες, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Vassilis Floros , που ερμηνεύτηκαν με τη μοναδική και καθηλωτική δεξιοτεχνία του ίδιου και του Γεώργιος Κελεσίδης, το ομηρικό κείμενο μας συγκλόνισε για άλλη μια φορά με τη διαχρονική του επικαιρότητα!”
Να σημειωθεί ότι την ώρα του χειροκροτήματος το ρεύμα επανήλθε και έτσι η αποχώρηση των θεατών έγινε με ασφάλεια .
Το έργο «ΜΗΝΙΣ:project Ιλιάδα» της Αννης Μαχαιροπούλου πραγματεύεται την Ιλιάδα μέσα από τη ματιά 3 ηθοποιών και 2 μουσικών..Παρά τις δυσκολίες οι συντελεστές του έργου ως πραγματικά επαγγελματίες καταχειροκροτήθηκαν ενώ οι προσκλήσεις των θεατών ,που λόγω του ιού θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν το έργο ,170 στον αριθμό ,είχαν από μέρες εξαντληθεί .


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία –επιμέλεια κειμένου: Άννα Μαχαιροπούλου
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς
Μουσικοί: Βασίλης Φλώρος – Γιώργος Κελεσίδης
Ηθοποιοί: Γιώργος Κουκαλιώτης, Άννα Μαχαιροπούλου, Βούλα Παναγιωτίδου

Σάκης Αντωνίου

Exit mobile version