ΚορυφαίαΑγροτικά νέαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Αποκλειστικό: “Η απόφαση για την κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων των αγροτών έχει ληφθεί” δήλωσε στην Αγροτική Ματιά ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου-Μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην Αγροτική Ματιά με ειδήσεις…

Μία ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή “Αγροτική Ματιά ” της ALFA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ παραχώρησε χθες βράδυ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου .

Ο κ Οικονόμου μιλώντας στον Σάκη Αντωνίου και τον Κυριάκο Κρόκο αναφέρθηκε σε μία σειρά από σημαντικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα όπως η Νέα ΚΑΠ,τα Προγράμματα που θα προκηρυχθούν, τις “κορωνοενισχύσεις” ,το ΟΣΔΕ ενώ μίλησε και για το θέμα των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης .

Για την νέα ΚΑΠ δήλωσε πως “

«Τα ιστορικά δικαιώματα είναι μία διαδικασία που όλοι θα συμφωνήσουμε πως έχει κλείσει τον κύκλο της στην ελληνική παραγωγή. Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα πράγματα ως προς την κριτική τους. Ήταν μία πραγματικότητα που χωρίς αμφιβολία δημιούργησε μία σειρά από στρεβλώσεις ακόμη και στην ίδια περιφέρεια(σς. δικαιωμάτων) στην οποία καταβάλλονται και που η εμπειρία δείχνει ότι δεν διευκολύνει ούτε την είσοδο νέων αγροτών στο επάγγελμα ,ούτε νέας καλλιεργητικής εκμετάλλευσης στο σύστημα .Η άποψή μας ως πολιτικής ηγεσία ς και της τωρινής και της προηγούμενης είναι πως πρόκειται για διαδικασία που έχει κλείσει τον κύκλο της .Η απόφαση για την κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων είναι ειλημμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Για τα προγράμματα που έχουν ανοίξει ανέφερε εκείνα των γεωργικών συμβούλων και την προδημοσίευση των νέων αγροτών και αποκάλυψε ότι θα τρέξουν προγράμματα αρδευτικών ,σχεδίων βελτίωσης και βιολογικών .

Ο Υπουργός έκλεισε οριστικά το θέμα των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης αναφέροντας ότι οι πόσοι έχουν εξαντληθεί και η προηγούμενη προγραμματική περίοδος έχει ολοκληρωθεί παρέπεμψε δε στη να προκήρυξη το Φθινόπωρο.

Για την κορωνοενίσχυση στο βαμβάκι χωρίς να την αποκλείει «έδειξε» το Υπουργείο Οικονομικών ενώ για το ΟΣΔΕ πρόβλεψε ότι εντός του 10ημέρου θα ανοίξει.

Η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Υπουργού εδώ:

Back to top button