ΕλλάδαΚορυφαίαΟικονομίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

Αποκλειστικό: στα… «αζήτητα» το Τουριστικό Περίπτερο Ιμέρου –Κανείς δεν εμφανίστηκε στο διαγωνισμό του Δήμου Μαρώνειας Σαπών

Άγονος χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον ,παρά τις σχετικές μεγαλοστομίες και τα πομπώδη δελτία τύπου ,και ο δεύτερος διαγωνισμός που διενήργησε ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών στις 8 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εκμισθώσει το Τουριστικό Περίπτερο του Ιμέρου.

Και η εξέλιξη για όσους εξακολουθούν να σκέφτονται με την κοινή λογική ήταν φυσικά αναμενόμενη αν αναλογιστεί κανείς σε τι κατάσταση βρίσκεται το περίπτερο. Η Ροή news έχει επανειλημμένα παρουσιάσει την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ,διαχρονικά το περίπτερο αυτό που κάποτε αποτελούσε εμβληματική υποδομή για μία σφύζουσα από ζωή παραλία.

Σήμερα το Περίπτερο είναι μία σκιά του παρελθόντος με την εικόνα του ,εξωτερικά και εσωτερικά τραγικά εγκαταλελειμμένη .Και είναι να απορεί κανείς πως ο Δήμος δεν προχώρησε σε έναν στοιχειώδη ευπρεπισμό του προκειμένου να προσελκύσει επενδυτή από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Να κόψει τα χόρτα ,να μαζέψει τα σκουπίδια στο εσωτερικό, να ασφαλίσει το χώρο..

Το περίπτερο σύμφωνα με σχετική μελέτη απαιτεί κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να καταστεί στοιχειωδώς λειτουργικό. Σε μία εποχή κρίσης και πανδημίας ποιος έχοντας σώας τας …επιχειρηματικάς του φρένας θα επένδυε σε μία παραλία που δεν διαθέτει αναψυκτήριο και φέτος καθαρίστηκε σχεδόν περί τα τέλη Ιουλίου;Με τα σύνορα κλειστά ,τις ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου ΟΛΕΣ κλειστές και τους εναπομείναντες επιχειρηματίες να κινούνται πλέον ,αβοήθητοι σε επίπεδο οικονομικού ηρωισμού;

Η τουριστική απαξίωση του Δήμου τρέχει με ραγδαία ταχύτητα και για να συγκρατηθεί πριν καταστεί ανεπίστρεπτη απαιτείται πολλή δουλειά και κυρίως σχέδιο αλλά και ενδιαφέρον που να να επεκτείνεται και στην παράλια ζώνη ,πολύ πέραν των Σαπών .

Αυτοψία της Ροή news -Μάιος 2020
Back to top button