Αποκλειστικό: και νέα βράβευση της Κομοτηναίας Χρυσάνθης Χρυσοχοΐδη στην πανελλήνια μαθητική προσομοίωση του Ο.Η.Ε.

Πέρσι η Ροή  news παρουσίασε την βράβευση της Κομοτηναίας μαθήτριας της Β Λυκείου Χρυσάνθης Χρυσοχοΐδη , η  οποία συμμετείχε στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό προσομοίωσης του ΟΗΕ. Την διάκρισή της ακολούθησαν βραβεύσεις από θεσμικούς της περιοχής μας .

Φέτος ,με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμαστε ότι η μαθήτρια της Γ Λυκείου πλέον βραβεύτηκε εκ νέου στην ίδια διοργάνωση ως “μελλοντική διπλωμάτης” επιβεβαιώνοντας την ποιότητα των γνώσεων αλλά και την αγάπη της για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων.Ήταν τρίτη συνεχόμενη διάκρισή της .

Φέτος η νεαρή μαθήτρια επέλεξε ως θέμα την «ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων « ενώ έθιξε και το εξαιρετικά επίκαιρο ,δυστυχώς θέμα των «γυναικοκτονιών»

Η Χρυσάνθη Χρυσοχοίδη μίλησε στη Ροή για τη συμμετοχή της και φυσικά τους στόχους της τώρα που σε λίγους μήνες θα δοκιμαστεί στις πανελλήνιες εξετάσεις :

«Ονομάζομαι Χρυσάνθη Χρυσοχοΐδη και είμαι μαθήτρια της Γ’ λυκείου στο 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής. Παρόλο που η Γ’ λυκείου είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, εγώ επέλεξα να συμμετάσχω στην πανελλήνια μαθητική προσομοίωση του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το φετινό συνέδριο το θεώρησα μεγάλη πρόκληση, καθώς όχι μόνο έπρεπε να συγχρονίσω τα μαθήματά μου αλλά και να προετοιμαστώ κατάλληλα για το θέμα μου. Το θέμα που επέλεξα να ασχοληθώ αυτή τη χρονιά είναι η ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων, ένα θέμα που είναι επίκαιρο, ιδιαίτερα σήμερα με τις γυναικοκτονίες που ήρθαν στο  φως της δημοσιότητας αλλά και επειδή συνεχίζεται η υποβάθμιση του γυναικείου φύλου σε όλους τους τομείς της ζωής, δηλαδή κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, οικογενειακο κτλ.

Σε έναν χρόνο ενηλικιώνομαι και αφού θα είμαι μέλος της ευρύτερης κοινωνίας ήθελα έστω και με αυτόν τον τρόπο να βάλω το λιθαράκι μου στην προσπάθεια να εξαλειφθεί η ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, καθώς θα συμμετέχω στα δρώμενα της κοινωνίας, επιθυμώντας όλοι να αντιμετωπίζονται ισάξια και δίκαια ανεξαρτήτως φύλου.

Καθώς πορευόμουν με γνώμονα αυτή τη σκέψη στο συνέδριο, κατάφερα να συνεισφέρω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να διακριθώ για τρίτη χρονιά. Είχα να αντιμετωπίσω παιδιά που προέρχονταν από ιδιωτικά σχολεία με αρωγούς τους καθηγητές τους σε αντίθεση με εμένα που πέρα από την προσωπική μου προετοιμασία απέδειξα και την ικανότητα της ετοιμότητάς μου, καθώς εισήγαγα προτάσεις πρωτοποριακές που είχε πράγματι υλοποιήσει η χώρα που εκπροσωπούσα, η Αυστραλία, χωρίς να αγχωθώ ή να ξεφύγω από το θέμα. 

Ευχαριστώ το προεδρείο που με επέλεξε για το βραβείο του μελλοντικού Διπλωμάτη και εννοείται ευχαριστώ και τα υπόλοιπα παιδιά του συνεδρίου που είχαμε έναν καρποφόρο εποικοδομητικό διάλογο και ένα πάρα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η συμμετοχή μου στο συνέδριο μου έδωσε τη δυνατότητα να ακουστώ, να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα όλες οι γυναίκες και κάποιες από αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να τα εκφράσουν. Η όλη διαδικασία αποτελεί μία σπίθα που δε θα εξελιχθεί σε φωτιά αλλά σε φως, ένα φως που θα ξεχωρίζει στο σκοτάδι και θα αποτελεί ελπίδα για τους υπόλοιπους.» καταλήγει.

Την ευχαριστούμε πολύ για τις διακρίσεις της που αντανακλούν στον τόπο μας αφήνοντας μία χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας για τη νέα του γενιά ,ευχόμενοι από καρδιάς φέτος να πετύχει στις πανελλήνιες εξετάσεις και να υλοποιήσει όλους τους στόχους που έχει θέσει κάνοντας μία σημαντική καριέρα ,γιατί όχι, στο διπλωματικό σώμα.

Σάκης Αντωνίου

Exit mobile version