Αγροτικά νέαΚορυφαίαΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Αποκλειστικό Αγροτική Ματιά: μέχρι τις 26 Νοεμβρίου οι δηλώσεις για τα βαμβάκια “καραμέλα”(web tv)

Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου θα παραμείνει σε ισχύ η αναγγελία ζημιών του ΕΛΓΑ για τα βαμβάκια που ,λόγω των καιρικών συνθηκών και της οψίμησης, παρουσίασαν το γνωστό φαινόμενο της “καραμέλας” με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να έχουν μεγάλες απώλειες στην παραγωγή τους.

Το θέμα ανέδειξε αποκλειστικά η εκπομπή Αγροτική Ματιά της ALFA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Σάκη Αντωνίου και τον Κυριάκο Κρόκο.

Στην εκπομπή που προβλήθηκε πριν από λίγο φιλοξενήθηκε ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θράκης Δημήτρης Πανταζής οποίος ανάφερε ότι το φαινόμενο εμφανίστηκε ,αποδεδειγμένα στον Βόρειο Εβρο ,ενδεχομένως στο Διδυμότειχο ,σε χωράφια στη Ροδόπη και στην Ξάνθη. Ετσι η αναγγελία δήλωσης ζημιών άνοιξε στους Δήμους Ορεστιάδας, Κομοτηνής, Μαρώνειας Σαπών και Τοπείρου από τις 14 μάλιστα Νοεμβρίου.

Οι αγρότες που έχουν ζημιά από το φαινόμενο και μόνο και όχι για οποιαδήποτε άλλη αιτία, καλούνται να τη δηλώσουν μέχρι τις 26 Νοεμβρείου στους κατα τόπυς ανταποκριτές του ΟΓΑ.

Το κρίσιμο αποζημιώσιμο μέγεθος ζημιάς θεωρείται το 20%.

Όπως δήλωσε ο κ Πανταζής βάσει του κανονισμού βαμβάκια μετά την 20 Νοέμβρη δεν αποζημιώνονται ,ωστόσο εδώ υπάρχει παρέκκλιση ώστε να προλάβουν οι αγρότες ,σε μία δύσκολη περίοδο να υποβάλουν δηλώσεις.

Επαναλαμβάνουμε ότι καλό είναι να υπάρξουν μάρτυρες στα χωράφια εφόσον αυτά οργωθούν προκειμένου οι εκτιμητές να τεκμηριώσουν γρήγορα την ζημιά όπου υπάρχει και να δρομολογηθεί αποζημίωση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του κ Πανταζή στο πρώτο μέρος της Αγροτικής Ματιάς:

Back to top button