Αποκαλύφθηκε ο “Δρομέας” της Κομοτηνής σήμερα

Έγιναν σήμερα το μεσημέρι ,χωρίς τυμπανοκρουσίες και επισημότητές τα αποκαλυπτήρια του πρώτου από τα αγάλματα που φιλοτέχνησε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής του πολυσυζητημένου “Δρομέα” ,στον κόμβο του ΟΑΕΔ πλησίον του Πανθρακικού Σταδίου .

Στο σημείο σήμερα βρέθηκαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης με τον Αντιδήμαρχο Έργων ,Προγραμματισμού ,Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρη Καρασταύρου και την Προϊσταμένη της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δέσποινα Πάσσου καθώς και τον Πρόεδρο του Αθηνίωνα και γλύπτη του έργου Άρη Ασσαριωτάκη και του Ταμία του Συλλόγου Άγγελο Γεωργίου.

Όπως ανάφερε σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Κομοτηνής για το γλυπτό αλλά και τη συνεργασία με το Σύλλογο Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης :

“Πρόκειται για μια κοινή μας προσπάθεια μαζί με το αξιόλογο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, για να ομορφύνουμε την πόλη μας και συγκεκριμένα τους κόμβους που δεν παρουσίαζαν μέχρι τώρα κανένα αισθητικό ενδιαφέρον. Το πρώτο γλυπτό είναι ο Δρομέας ο οποίος τοποθετήθηκε πρόσφατα στον κόμβο του ΟΑΕΔ, αποκαλύφθηκε σήμερα και σηματοδοτεί τη συνέχεια μιας διαδρομής της πόλης και των κατοίκων της. Βρεθήκαμε στο σημείο μαζί με όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή την όμορφη διαδρομή: τον Αντιδήμαρχο Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρη Καρασταύρου, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δέσποινα Πάσσου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καλλιτεχνών, Άρη Ασσαριωτάκη και τον Ταμία, Άγγελο Γεωργίου. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε με γλυπτά που θα τοποθετηθούν σε άλλους τρεις κόμβους.

Η Δημοτική Αρχή προσβλέπει σε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα στο σημείο μετά και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων οδοφωτισμού και φυτεύσεων από το Τμήμα Πρασίνου .

Να σημειωθεί πως το γλυπτό είναι κατασκευασμένο από μαύρο χάλυβα και σφυρηλατήθηκε στα εργαστήρια του ΑΘΗΝΙΩΝΑ.

Άλλα τρία γλυπτά θα τοποθετηθούν στην Κομοτηνή με το πρώτο εξ αυτών να αναπαριστά ένα μαχητικό αεροσκάφος, στολισμένο με σύμβολα όπως η δάφνη και θα τιμά τους Ροδοπίτες αεροπόρους που έπεσαν στο καθήκον .

“Επιβεβαιώνεται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο η εμπιστοσύνη που δείξαμε στους καλλιτέχνες της πόλης μας και τους ευχαριστούμε θερμά.” κατέληξε ο Δήμαρχος Κομοτηνής .

Exit mobile version