ΚορωνοίόςΚορυφαία

Απεβίωσε ο τέως Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Γιώργος Πίταζης

Έφυγε από τη ζωή ο καταγόμενος από το Κόσμιο της Ροδόπης μηχανικός και επί έτη Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ Θράκης Γιώργος Πιταζης.Ο εκλιπών πέραν της επαγγελματικής του επιτυχούς πορείας συνέδεσε το πέρασμά του με σημαντικούς αναπτυξιακούς αγώνες για τη Θράκη με κορυφαία την πρώτη αντίδραση στις επενδύσεις χρυσού αλλά και του ελέγχου των ιδιωτικών επενδύσεων των τότε αναπτυξιακών νόμων.

Η Φιλόλογος Δώρα Κάσσα και ο μηχανικός σύζυγος της Αλέξανδρος Παπαδόπουλος ανέφεραν για τον Γιώργο Πιταζη:

“Από τους πρώτους Πολιτικούς Μηχανικούς της πόλης μας κέρδισε αμέσως την αποδοχή και τον σεβασμό τόσο των συναδέλφων όσο και των συνανθρώπων του.

Γνώση, ευθύνη, ήθος, ανθρωπιά, κύρος ηγετικό χωρίς ίχνος έπαρσης, όταν εκλέχτηκε Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Θράκης, ήταν μερικά από τα στοιχεία της προσωπικότητας του Γεωργίου Πίτατζη.

Η παρουσία του επί σειρά πολλών ετών ως τεχνοκράτη σε τοπικά θεσμικά όργανα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί η γνώμη του ήταν πάντα υπεύθυνα στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη.

Ιδιαίτερη ήταν η ευγνωμοσύνη των Μηχανικών που στελέχωσαν τις Επιτροπές Ελέγχου των Ιδιωτικών επενδύσεων στη Θράκη προς τον Γεώργιο Πίτατζη. Ήταν από τους πρώτους, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, που αντιλήφθηκε πόσο άδικες ήταν οι ποινικές διώξεις τους και ηγήθηκε ενός δύσκολου αγώνα από κοινού με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τους Νομικούς συμβούλους του με απαλλακτικό για όλους τους Μηχανικούς αποτέλεσμα.

Ως σύζυγος, πατέρας και παππούς ήταν εξαιρετικά δοτικός, γιατί έτρεφε άπειρη αγάπη για τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αλλά και ο ίδιος απολάμβανε την τρυφερότητα και τη φροντίδα τους με ανοιχτή πάντα καρδιά μέχρι το τέλος.

Άδικο να κόβεται το νήμα μιας πλούσιας σε αγώνες, αξίες και συναισθήματα ζωής. Ωστόσο η ευγενική και φωτεινή προσωπικότητα του Γεωργίου Πίτατζη χαράχτηκε ανεξίτηλα στις ψυχές των οικείων του, των συγγενών και των φίλων του. Και εκεί θα φωλιάζει για πάντα.

Μαζί με τους οικείους του εξίσου θα τον θυμούνται με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και οι συνάδελφοί του Μηχανικοί, γιατί υπερασπίστηκε με σθένος από θέσεις ευθύνης τα δικαιώματά τους.

Θερμά συλλυπητήρια,

Κουράγιο και δύναμη στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Θράκης που θα τον δεχτεί.

Καλό Παράδεισο.”

Το ΤΕΕ Θράκης εξέδωσε το κάτωθι ψήφισμα για το θάνατο του Γεωργίου Πιταζη:

“Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ύστερα από την αναγγελία για τον αδόκητο θάνατο του πρώην προέδρου του Τμήματος, συναδέλφου Γεωργίου Πίτατζη, Πολιτικού Μηχανικού, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και

αποφάσισε ομόφωνα

Να εκφράσει τη συμπαράσταση για το βαρύ πένθος και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Να δοθεί αντί στεφάνου οικονομική ενίσχυση στο Γηροκομείο Κομοτηνής, του οποίου υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κατά τη διάρκεια της εξόδιας ακολουθίας.

Να δοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευτεί στον τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο

Back to top button