Απεβίωσε ο ιδρυτής της Χαρτοποιίας Κομοτηνής Γιώργος Γραβουνιώτης-Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνών Ν Ροδόπης

Η Χαρτοποιία Κομοτηνής ΑΒΕΕ, με θλίψη ανακοινώνει ότι στις 30/8/2021 απεβίωσε ο ιδρυτής της Γεώργιος Γραβουνιώτης.

Η ανακοίνωση της εταιρείας :

“Άνθρωπος με αξίες και αρχές, σεμνός, απλός, αγαπητός, με  ήθος, αξιοπρέπεια και τιμιότητα.  Καθόλη τη διάρκεια της ζωής του εργάσθηκε με μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή, απολαμβάνοντας σεβασμό και αναγνώριση στον πολυετή αγώνα του στο επιχειρείν.
Η οικογένειά μας και το προσωπικό της εταιρείας θέλουν να ευχαριστήσουν όλους τους φίλους και συνεργάτες για τη συνεργασία και εκ των προτέρων για τη στήριξη τους, όπως και να υποσχεθούν τη συνέχιση του έργου του.
Θα ζει πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας.
Θα τον αποχαιρετήσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν – αντί στεφάνων – να πραγματοποιήσουν δωρεές στον παρακάτω οργανισμό “Εις μνήμην Γ. Γραβουνιώτη”:

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Πρωτοπόρος επενδυτής στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Ο Γιώργος Γραβουνιώτης υπήρξε πρωτοπόρος επιχειρηματίας στο χώρο της χαρτοποιίας .Έστησε την Βιομηχανία του στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και σε λίγα χρόνια με την Elina κυριάρχησε στην ελληνική αγορά μαζί με τη Softex και την γειτονική Diana.

Την εποχή που επένδυσε στην ΒΙΠΕ,στα τέλη της δεκαετίας του 70, δεν υπήρχαν ούτε δρόμοι όπως θυμούνται παλιοί επενδυτές που αναγνώριζαν στον Γραβουνιώτη μία ηγετική προσωπικότητα αφού αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος και Πρόεδρος για πολλά χρόνια του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών Ροδόπης μεταφέροντας συχνά τα προβλήματα της στο κέντρο προσπαθώντας να πείσει για την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας στη Θράκη .

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η εταιρεία του πέρασε σοβαρό κλυδωνισμό ωστόσο τον ξεπέρσε και πλέον στέκεται γερά στα πόδια της έχοντας τα παιδιά του πλέον στο τιμόνι της .

Κλείνουμε με τα ίδια του τα λόγια σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από 10 χρόνια στο ΧΡΟΝΟ απαντώντας στο ερώτημα αν μετάνιωσε που επένδυσε στην περιοχή :”-Ως άνθρωπος μετάνιωσα, γιατί ξόδεψα τη ζωή μου όλη πάνω σ’ αυτό. Θα μπορούσα να κάνω πράγματα καλύτερα και η ζωή μου να είναι πιο ευχάριστη. Θυμάμαι τον Καραμανλή που έλεγε καμιά φορά «στέγνωσε την ψυχή του για την πολιτική», εγώ θα έλεγα το ίδιο για τη χαρτοποιία. Από την άλλη, επιχειρηματικά δε νομίζω ότι ο τόπος μας έδωσε αυτά που έπρεπε να μας δώσει και βέβαια πάντα στη βιομηχανία υπάρχει ένα τεράστιο ρίσκο που αυτή τη στιγμή είναι από πάρα πολλές πλευρές. Δεν είμαι ευχαριστημένος για την επιλογή, αν και αυτό δεν το σκέφτομαι, γιατί επαγγελματίες είμαστε, αυτό κάνουμε, αυτό θα κάνουμε όσο πιο σωστά μπορούμε.”.Η φωτογραφία από την ίδια συνέντευξη .

Ας είναι ελαφρύ το χώμα

Σάκης Αντωνίου

Exit mobile version