“Οι αγρότες της Ξυλαγανής δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια τους ” καταγγέλει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Βουτσάς -“Σκουπιδότοπος” πολλά σημεία του οικισμού λέει

Σε σοβαρές καταγγελίες για εγκατάλειψη και απαξίωση της Ξυλαγανής από τη δημοτική αρχή του Δήμου Μαρώνειας Σαπών κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Βουτσάς σε σχετική του δήλωση. Ο κ Βουτσάς αναφέρεται στις εικόνες που παρουσιάζει ο οικισμός και τα γύρω χωριά καθώς και για επιλεκτικές επιλογές υλικού αγροτικής οδοποιίας .

Ο Πρόεδρος της Ξυλαγανής αναφέρει:

“Σημαδια εγκαταλειψης Είναι γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει χάσει τελείως την επαφή με τους δημότες της περιοχής μας, με αποτέλεσμα να μην λύνονται θέματα καθημερινότητας τους. Σε πολλά σημεία του οικισμού μας και των γύρω οικισμών έχουν συσσωρευθεί πολλά κομμένα κλαδιά και σκουπίδια, θυμίζοντας σκουπιδότοπο. Εκτός απο το αντιαισθητικό του θέματος, προκύπτει και κίνδυνος ατυχήματος. Ο Δήμαρχος μας παρουσίαζε ως επιτυχία του τις πολλές θέσεις με 8μηνη σύμβαση που εξασφαλίσε και αυτη την στιγμη εργάζονται, βέβαια δεν μας ενημέρωσε ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα προορίζοταν για να λύσουν προβλήματα οικισμών της επιρροής του και μόνο. Αγρότες και κτηνοτρόφοι των οικισμών μας δεν μπορουν να μεταβούν στην εργασία τους λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης στην αγροτική οδοποιία της περιοχής μας, που δημιουργήθηκε κυρίως έπειτα απο τις βροχοπτώσεις του προηγούμενου μήνα. Και με έκπληξη διαπίστωσα χθές ότι υλικό, που ειναι απαραίτητο στην εργασία της αγροτικής οδοποιίας, που πληρώθηκε για να συλλεχθεί απο τον Δήμο μας και βρισκόταν στο αμαξοστάσιο της Ξυλαγανής φορτωνόταν σε φορτηγά με προορισμό συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου μας για ΠΟΛΛΟΣΤΗ και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΜΕΝΗ φορά. Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ να μην πηγαίνει υλικό σε οποιδήποτε περιοχή του Δήμου, αλλά πρέπει να κρατηθεί μία αναλογική σωστή διανομή και μεταχείριση του υλικού και όχι μεροληπτική προς συγκεκριμενους οικισμούς της επιρροής του Δημάρχου. Και το αποκορύφωμα της εγκατάλειψης είναι ότι ημέρα Τρίτη που ο Δήμαρχος βρίσκεται στην Ξυλαγανή, αποφάσισαν 3 συγχωριανοί μου ως αντιπροσωπία πολλών Δημοτών του οικισμού να τον επισκεφθούν προκείμενου να του μεταφέρούν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, μιάς που η πόρτα για τον πρόεδρο του οικισμού είναι κλειστή. Αποτέλεσμα ήταν να μην βρούνε ΚΑΝΕΝΑ, ούτε Δήμαρχο ούτε Αντιδημάρχους. Πλήρης απαξίωση, ΝΤΡΟΠΗ. Ακολουθούν φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν όλα τα λεγόμενα μου.” καταλήγει.

Exit mobile version