ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

«Απαράδεκτη η απόφαση για την Αγία Σοφία ,πρέπει να αλλάξει « είπε από την Κομοτηνή η Φώφη Γεννηματά –Κριτική στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα της πανδημίας -«Άστοχη η απόφαση για τη Νυμφαία που θα έπρεπε να είναι εξαρχής ανοικτή» δήλωσε (web tv)

«Η Αγία Σοφία είναι και πρέπει να παραμείνει ένα σύμβολο παγκόσμιου πολιτισμού .Ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα .Όλος ο πολιτισμένος κόσμος ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις οφείλει να αντιδράσει τώρα ώστε να αλλάξει αυτή η προσβλητική και προκλητική απόφαση του κ Ερντογάν» .Αυτό δήλωσε από την Κομοτηνή στην οποία βρέθηκε σήμερα στα πλαίσια διήμερης παρουσίας της στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά .

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Κομοτηνή είχε ολιγόλεπτες ενημερωτικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη ενώ στο τέλος προήδρευσε σύσκεψης τοπικών θεσμικών φορέων και αυτοδιοκητικών σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης .

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στην Κομοτηνή τώρα

Posted by ΡΟΗ news on Tuesday, July 14, 2020

«Άστοχη η απόφαση της Κυβέρνησης για τη διαχείριση των συνόρων»

Posted by ΡΟΗ news on Tuesday, July 14, 2020

«Άστοχη» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για τη διαχείριση των συνόρων η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στους φορείς για να προσθέσει «Θα μπορούσαμε να ανοίξουν και άλλες πύλες όπως στην Θράκη οργανωμένα και με κυβερνητικό σχέδιο που δυστυχώς δεν υπήρξε. Θα μπορούσε η πύλη της Νυμφαίας εξαρχής να είναι ανοιχτή. Με διάλογο, εμπιστοσύνη και ενημέρωση με την αυτοδιοίκηση. Με τον τρόπο αυτό δυσφημίστηκε η χώρα και υπάρχουν τρομερές επιπτώσεις στην οικονομία. Να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το πετυχημένο κεκτημένο της διαχειριστικής της πανδημίας του πρώτου τριμήνου. Γι αυτό η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη να ανατάξει αυτή την εικόνα. «ανέφερε  η κ Γεννηματά για να διερωτηθεί  «Αν η οικονομία καταρρεύσει σε ποιο περιβάλλον θα έρθουν οι πόροι των 32 δις από την Ευρώπη? Πάνω σε ερείπια?»

Η ίδια άσκησε κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης που είχαν επιπτώσεις στην οικονομία και την ανεργία ενώ αναφορά έκανε και στο αγροτικό τονίζοντας ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν εργαλεία όπως το de minimis για την ενίσχυση των αγροτών συντασσόμενη με τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος ζητά την αποζημίωση και των καπνοπαραγωγών που υπέστησαν ζημιές από τις εντομολογικές προσβολές του 2018.

Για την πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής

“Λέμε ναι σε διακομματική επιτροπή για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και όχι μόνο για την Θράκη γιατί η περιφέρεια είναι ενιαία. Αλλά δεν θέλουμε διακομματική μια από τα ίδια. Να μπορεί να εντοπίσει και να επιλύσει χρόνια αναπτυξιακά ζητήματα”ανέφερε σχολιάζοντας την πρόταση για σύσταση διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη υπό τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των φορέων

Την κ Γεννημετά συνόδευαν ο γραμματέας του Κινήματος Μανώλης Χριστοδουλάκης εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης ο οποίος θυμήθηκε τα χρόνια που πέρασε στην Κομοτηνή ως φοιτητής Νομικής ,ο γραμματέας Οργανωτικού Στέφανος Παραστατίδης ,ο Βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ ,ο γραμματέας της ΝΕ Παύλος Δαμιανίδης ,το μέλος της ΚΕ Δάμων Δαμιανός ,το μέλος της ΝΕ Γιώργος Μανανάς ενώ στην  συνάντηση φορέων παρών ήταν και ο πρώην Υπουργός Γιώργος Πεταλωτής .

Ρεπορτάζ Φωτογραφίες  Σάκης Αντωνίου

Back to top button