ΚοινωνίαΚορυφαία

“Απαράδεκτη και αντικοινωνική η αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στον ορεινό όγκο της Ροδόπης” λέει ο Ιλχάν Αχμέτ-Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

Με επίκαιρη ερώτηση η οποία θα απαντηθεί από τον υπουργό Υγείας στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, θέτει ο Ιλχάν Αχμέτ το μείζον ζήτημα της αναστολής λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στην Ροδόπη και ειδικότερα στον ορεινό όγκο, όπου η χιλιομετρική απόσταση και οι συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού καθιστούν απαράδεκτη και αντικοινωνική την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής.    

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη Αθανάσιο

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη και αντικοινωνική η αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στον ορεινό όγκο της Ροδόπης

Με την απόφαση 44770/27-10-2021 της 4ης ΥΠΕ τίθενται σε αναστολή λειτουργίας όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία στους νομούς Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης Έβρου.

Η παραπάνω απόφαση θίγει σημαντικά και βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των πολιτών του ορεινού όγκου της Ροδόπης, που έχουν καθημερινές ανάγκες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικής ιατρικής και άλλων ιατρικών υπηρεσιών.

Απενεργοποιεί, επίσης, και πολλά ακόμα Περιφερειακά Ιατρεία σε δεκάδες απομακρυσμένους οικισμούς που βρίσκονται και στους τέσσερις δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ειδικότερα, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φιλλύρας λειτουργεί πλέον αποκλειστικά ως εμβολιαστικό κέντρο και δεν καλύπτει άλλες ιατρικές ανάγκες δημοτών του δήμου Αρριανών.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

Α) Πότε θα αποκατασταθεί οριστικά και αμετάκλητα η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων της Ροδόπης;

Β) Με ποια λογική αποστερείτε από χιλιάδες πολίτες οποιαδήποτε πρόσβαση σε δομές υγείας στους ορεινούς οικισμούς του δήμου Αρριανών, όπου το μοναδικό Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φιλύρας λειτουργεί αποκλειστικά ως εμβολιαστικό κέντρο, την στιγμή που οι κλιματολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τους επόμενους μήνες αναμένεται να δυσχεράνουν περαιτέρω την προσέγγισή τους προς τα αστικά κέντρα όπου λειτουργούν οι δομές υγείας της Π.Ε. Ροδόπης;

Ο Επερωτών βουλευτής,

Ιλχάν Αχμέτ

Back to top button