ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Απάντηση Δημάρχου Κομοτηνής σε καταγγελίες Γραβάνη για οικονομική διαχείριση :”καταγγέλλει εκείνος που βούλιαξε το Δήμο Κομοτηνής ως Αντιδήμαρχος “

Για θράσος και ψεύδη καταγγέλει τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής Αντώνη Γραβάνη ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης; σε δημόσια απάντηση σε καταγγελίες του τελευταίου για απώλεια 6εκ ευρώ από το ταμείο του Δήμου την τρέχουσα τετραετία. Η απάντηση αναφέρει:

Όταν το θράσος στην πολιτική ξεπερνάει τα όρια και οι πολίτες θεωρούνται ως άνθρωποι χωρίς μνήμη, τότε ζούμε καταστάσεις όπως αυτές της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού συμβούλιου και της ανακοίνωσης που ακολούθησε από τον επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής», Αντώνη Γραβάνη! Ο άνθρωπος που ως επιτελικό στέλεχος καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας 2007-2010 και -κυρίως-ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών συνέβαλλε καθοριστικότατα στην υπερχρέωση του Δήμου Κομοτηνής έρχεται να μας κουνήσει το δάχτυλο και να μας υποδείξει πώς θα διοικήσουμε οικονομικά τον Δήμο ψευδόμενος!

Και για πρώτη φορά σ’ αυτά τα 12 χρόνια που κάθεται ο κ. Γραβάνης στα αντιπολιτευτικά έδρανα δήλωσε κατηγορηματικά μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι υπεύθυνος για την πολιτική της οικονομικής καταστροφής δεν ήταν αυτός, γιατί όπως είπε «ένας Αντιδήμαρχος είναι σαν ένας απλός λογιστής!!!»

Να του υπενθυμίσουμε, λοιπόν, ότι σύμφωνα με την αυτοδιοικητική νομοθεσία ο Δήμαρχος χαράζει μεν τη γενική στρατηγική, αλλά στη συνέχεια τα αιρετά του στελέχη στα οποία έχει εκχωρήσει αρμοδιότητες την υλοποιούν! Αν διαφωνούσε ο κ. Γραβάνης με τη στρατηγική βουλιάγματος του Δήμου μπορούσε να παραιτηθεί! Αιρετός ήταν, όχι υπάλληλος!

Ας μας λύσει τις απορίες μας, λοιπόν, πώς προέκυψαν οι ζημίες του Δήμου ύψους 6.493.668 ευρώ τη χρονιά του ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Πώς προέκυψαν την ίδια χρονιά οι οφειλές και τα χρέη στην αγορά και στις τράπεζες της τάξης των 9.973.996 ευρώ;

Πώς μειώθηκε το ταμείο σε 829.646 ευρώ από 3.588.932 της προηγούμενης χρονιάς;

Και ας του ξαναθυμίσουμε τα όσα είπε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο σημερινός Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Πολιτειάδης, για το πού πήγαν τα 6.500.000 ευρώ που μας κατηγορεί! Πρώτ’ απ’ όλα, ο κ. Γραβάνης ή δεν έμαθε να κατανοεί τα οικονομικά στοιχεία ή ψεύδεται ασύστολα! Η διοίκηση Γκαράνη ξεκίνησε τη θητεία της το 2019. Στις 31/12/2019 τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν 6.499.823,49 ευρώ. Από αυτά τα 3.960.667,18 ήταν ειδικευμένα, δηλαδή, δεν μπορούσαν να πειραχτούν, γιατί είναι χρήματα που προέρχονται από Προγράμματα.

Τα μη ειδικευμένα, δηλαδή, αυτά που ήταν ίδιοι πόροι, ανέρχονταν σε 2.539.156,31 ευρώ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δαπανήθηκαν πέραν των κρατικών ενισχύσεων, από ίδιους πόρους του Δήμου Κομοτηνής, σε:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ : 1.356.575,05 ευρώ.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΟΔΩΝ, ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΑΓΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ: 2.799.572,11 ευρώ.

ΑΓΟΡΑ ΑΠΟΡΡΟΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ : 456.196,00 ευρώ.

ΣΥΝΟΛΟ : 4.612.343,16 ευρώ.

Η δε υγειονομική κρίση μας κόστισε περίπου 1.500.000 ευρώ και η ενεργειακή άλλο 1.500.000.

Αν, λοιπόν, δεν άφηναν ως «προίκα» στις επόμενες διοικήσεις τα τεράστια χρέη και ζημίες θα μπορούσαν να γίνουν κοσμογονίες έργων στον Δήμο μας! Ας σκεφτούν οι συνδημότες μας πόσα παραπάνω θα μπορούσαμε να δώσουμε αν δεν υπήρχαν τα δάνεια και τα χρέη των ημερών Γραβάνη! Δάνεια, που φέτος καταφέρνουμε να αποπληρώσουμε εντελώς!

Back to top button