Αντιπαράθεση Ευριπίδη Στυλιανίδη -Σταμάτη Σακελλίωνα «εφ όλης της ύλης»..

Μία αντιπαράθεση από εκείνες που καιρό είχαμε να καταγράψουμε στην παντελώς «πολιτικά ισόπεδη» Ροδόπη καταγράφηκε μεταξύ του πρώην \Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτη Σακελλίωνα και του βουλευτή Ροδόπης και τέως Υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Η αρχή έγινε όταν ο κ Σακελλίων σχολίασε την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στην Κομοτηνή και ειδικά την παρουσίαση της συνάντησης του, συνοδεία του βουλευτή Ροδόπης  με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρώνειας Κομοτηνής Παντελεήμονα και την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα καταστήσουν τη Ροδόπη ¨Παγκόσμιο Κέντρο της Ορθοδοξίας».Ο ίδιος διαφωνώντας αντιπροτείνει την ίδρυση στην περιοχή ενός Κέντρου «Διαθρησκευτικού διαλόγου» .

Και ο ίδιος συνέχισε με νεότερη ανάρτησή του ,εστιάζοντας  στον πρώην Υπουργό βουλευτή Ροδόπης αναφέροντας ΄

«Όσο για τους εν Ροδόπη διαβιούντες να υπενθυμίσω ότι ο κυβερνητικός βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ως συνεπής κυβερνητικός βουλευτής ψήφισε μεταξύ άλλων τα εξής:

1) Την σύμβαση της Eldorado για τον χρυσό στην Χαλκιδική, ανοίγοντας και το θέμα της Θράκης.

2). Την αλλαγή του καθεστώτος του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, από δημόσιο σε ιδιωτικό.

3)Τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη

4) Το πάρτυ των ανεμογεννητριών, όπου χωριό και ανεμογεννήτρια.

5)Στηρίζει την υλοποίηση της “προδοτικής” συμφωνίας των Πρεσπών, χαχα.

6)Ανέχεται την υποβάθμιση του Δ.Π.Θ.

7) Ψήφισε όλους τους νόμους Κεραμέως για την παιδεία, μεταξύ αυτών και τον νόμο που θα στοιχίσει στο Δημοκρίτειο μερικές χιλιάδες λιγότερους φοιτητές.

8). Θα ψηφίσει επίσης και τα εργασιακά. Την κατάργηση του οκταώρου κ.λ.π.

Αυτά μεταξύ άλλων. Υποθέτω ότι θα δώσει μια συνέντευξη που θα μιλά για το όραμά του για την Ροδόπη, για την ισόρροπη εκπροσώπηση χριστιανών και μουσουλμάνων, α και για το πλούσιο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Αυτά. Και βεβαίως θα καλέσει τους πολίτες να τον ψηφίσουν όταν έρθει η ώρα.»

Η απάντηση Στυλιανίδη: «Εκθέτεις το κόμμα σου…»

Η απάντηση του βουλευτή Ροδόπης ήρθε με ανάρτησή του πριν από λίγο:΅

Αν ήξερε πολιτική ο κ.Σακελίωνας θα γνώριζε, ότι αυτή δεν ασκείται με προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες συνήθως οδηγούνται από την κομματική εμπάθεια και οδηγούν στο κουτσομπολιό.

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπιδης Στυλιανίδης δεν λογοδοτεί σε κανένα σχολιαστή των επιλογών του, παραμόνο στο λαό της Ροδόπης που τον εξέλεξε 10 φορές πρώτο Βουλευτή του.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι :

1. Αν κάποιος έφυγε από την Κυβέρνηση για να υπερασπιστεί με συνέπεια την εναλλακτική οικολογική ανάπτυξη στη Ροδόπη το 2013 ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκφράζοντας δημόσια και με παρρησία τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας για τις επενδύσεις χρυσού και όχι για λόγους φθηνής ψηφοθηρίας, όπως κάνουν συστηματικά κάποιοι άλλοι. Ας ρωτήσει και τον αρχηγό του Α. Τσίπρα, ο οποίος επικαλέστηκε τη στάση του τότε Υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη στη Βουλή δημόσια.

2. Οι αγώνες του για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής είναι γνωστοί και αναγνωρίζονται και από όλους τους εργαζόμενους αλλά και από τους δωρητές. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια κάλυψη σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα, όσο την περίοδο της κρίσης. Επομένως οι κατηγορίες αποδεικνύουν μόνο την ιδεοληψία και την παρωχημένη πολιτική των εμπνευστών τους.

3. (3 και 4) Για την ενεργειακή πολιτική της Κυβέρνησης καλά θα κάνουν να μη μπαίνουν σε συγκρίσεις, διότι ότι υπάρχει στην περιοχή μας είναι αποτέλεσμα αγώνων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας που επί Καραμανλή το πλήρωσαν και με πολιτικό και με προσωπικό κόστος.

4. (5.) Για την κακή Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνώρισε «Μακεδονικό έθνος και γλώσσα» δεν νομίζω ότι χωρά κανένας σχολιασμός. Δυστυχώς δεσμεύει τη Χώρα και πρέπει να την βελτιώσουμε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης.

5. (6 και 7) Για το ΔΠΘ δε μπορεί να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ που σχεδίαζε την 4η Νομική στην Πάτρα, την οπόια η ΝΔ ακυρώσε προστατεύοντας τη Νομική Κομοτηνής και ο ΣΥΡΙΖΑ που μείωσε τη χρηματοδότηση από τα 17,5 εκ. ευρώ που την είχε φτάσει ο Ε. Στυλιανιδης ως Υπουργός Παιδείας στα 5.6 εκ ευρώ το 2016 μειώνοντας φυσικά θεαματικά και τον αριθμό φοιτητών.

6. (8) Είναι απολύτως ψευδής ο ισχυρισμός για την κατάργηση του 8ώρου. Αντίθετα με τη λύση του 12% για τη Θράκη μετά τις αντισυνταγματικές Υπουργικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά από συστηματική προσπάθεια Στυλιανίδη σώζονται θέσεις εργασίας και αποκαθίστανται αδικίες του παρελθόντος.

Είναι δικάιωμα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί πολιτική κριτική. Εκτίθεται όμως ανεπανόρθωτα όταν λέει ανακρίβειες και προσωποποιεί τις επιθέσεις. Ο λαϊκισμός και το ψέμα για ψηφοθηρικούς λόγους έχουν κοντά πόδια. Η Θράκη το γνωρίζει. Η Ροδόπη το τιμώρησε και θα το ξανά τιμωρήσει στις εκλογές.»

Exit mobile version