ΚοινωνίαΚορυφαίαΟικονομίαΡεπορτάζ

Aντιδράσεις από τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού στη Θράκη: έκλεισαν καταστήματα στην Αλεξανδρούπολη ,θέλουν να ανοίξουν μόνοι τους το παζάρι της Ξάνθης οι μικροπωλητές

Η πανδημία που έχει ενσκήψει στη χώρα μας είναι γνωστό ότι έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις τοπικές οικονομίες είτε από την εφαρμογή αυστηρών μέτρων κατά της διάδοσης του ιού είτε με τα τοπικά lock down όπως στην Ξάνθη .

Αλεξανδρούπολη :έκλεισαν καταστήματα για παραβάσεις περί συνωστισμού

Έτσι αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί στο χώρο των καφέ και καταστημάτων εστίασης από την απόφαση των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών να κλείσουν 3 καταστήματα για παραβάσεις του νόμου περί συνωστισμού .Τα καταστήματα έκλεισαν για 15 μέρες ενώ επιβλήθηκαν και τα από το νόμο ποροβλεπόμενα πρόστιμα που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και τα 10.000 ευρώ(!). Το Σωματείο των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που κάνει λόγο για ελέγχους «ταφόπλακα» των επιχειρήσεων, δεν παραλείπει να τα βάλει και με κάποια τοπικά ΜΜΕ. σχετική ανακοίνωση :

«Κατόπιν των τελευταίων γεγονότων για σφράγισμα των τριών καταστημάτων εστίασης και τα ψευδή δημοσιεύματα ορισμένων δήθεν δημοσιογράφων, η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων έχει να δηλώσει τα εξής:
Κατα τον χθεσινό έλεγχο των αρμοδίων αρχών στην πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης διαπιστωθηκαν τρεις παραβάσεις περί συνωστισμου κόσμου και επιβλήθηκαν πρόστιμα από 3.000 έως και 10.000 καθώς και σφράγισμα των καταστημάτων για 15 ημέρες.
Για άλλη μια φορά στην πόλη μας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δείχνουν την αυστηρότητα τους καθώς οι παραβάσεις περί συνωστισμού κόσμου αφορούσαν έξτρα 11 άτομα στο ένα μαγαζί, 10 στο άλλο και 5 στο τελευταίο!
Σύμφωνα με την ερμηνεία του συγκεκριμένου νόμου από την νομική μας υπηρεσία οταν ο ημιυπαιθριος χωρος ενώνεται χωρις χωρισμα με τον υπαιθριο τότε συνυπολογιζονται για το συνολο των ατόμων και δεν μετριούνται χωριστά…

Στις περιπτώσεις αυτές δεν μετρήθηκε μαζί υπαίθριος και ημιυπαίθριος με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου.
Μετά από 2,5μηνες κλειστά έρχεται η ταφόπλακα για τα καταστήματα μας.

Η εστίαση πιο ενωμένη από ποτέ θα κινηθεί προς την δικαίωση του κλάδου και του άδικου κλεισίματος των καταστημάτων.
Καλούμε όλα τα ειδησεογραφικά site να προβαίνουν σε επιβεβαίωση των πραγματικών γεγονότων καθώς δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τον κλάδο αλλά και για συγκεκριμένα καταστήματα. Με ψεύδη κύριοι δεν θα κερδίσετε κλικ.»

Ξάνθη: θέλουν να ανοίξουν μόνοι το παζάρι οι μικροπωλητές

Στην Ξάνθη τώρα προβληματισμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η απόφαση των μικροπωλητών του μεγαλύτερου παζαριού της Θράκης ,αυτού της Ξάνθης να λειτουργήσουν το προσεχές Σάββατο 17 Ιουνίου το παζάρι παρά την μέχρι τώρα απαγόρευση της ΓΓ πολιτικής Προστασίας λόγω της μεγάλης διάδοσης του κορωνοϊού στο Νομό.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ,όπως αποκαλύπτει το www.xanthnews.gr:

«Eκ μέρους των πωλητών λαϊκών αγορών νομού Ξάνθης. Αγαπητοί συμπολίτες μας. Όπως γνωρίζετε με απόφαση του ΕΟΔΥ και της πολιτικής προστασίας έχουν ανασταλεί όλες οι λαϊκές αγορές του νομού Ξάνθης. Σεβόμενοι πάντα της αποφάσεις και επειδή προέχει η δημόσια υγεία, κάναμε δεκτή την απόφαση αυτή χωρίς να διαμαρτυρηθούμε. Είναι ο μοναδικός κλάδος σε όλο τον νομό ο οποίος έχει στοχοποιειθη τόσο πολύ. Αυτό αποδεικνύεται ότι κλείσανε της λαϊκές αγορές του νομού Ξάνθης όπου βγάζουν τα προς το ζην 416 οικογένειες.Πλέον όμως τίθεται θέμα εξαθλίωσης όπως και θέμα επιβίωσης των οικογενειών μας. Κοντευουμε τις 20 ημέρες που δεν εκθέτουμε τα προϊόντα μας. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των μικροπωλητών έχει κάνει τα τέστ κορονοιου και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. ( Τα ονοματεπώνυμα είναι στον ΕΟΔΥ).

Οι λαϊκές αγορές σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν πλέον στο 100%. Εξάλλου ο χώρος που λειτουργούμε είναι υπαίθριος και όχι στεγασμένος. Έπειτα από έκτακτο δ.σ., των σωματείων, αποφασίσαμε το Σάββατο 27-6-2020 να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά της Ξάνθης.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία απαιτεί ο εοδυ κ η πολιτική προστασία. Ζητάμε από τους άρχοντες της πόλης μας να στηρίξουν την λογική απόφαση μας οπως,και απο όλους τους συμπολίτες μας.Η στοχοποίηση του νομού μας κάνει κακό σε όλους μας. Ας επανέλθει η κανονικότητα στην πανέμορφη Ξάνθη μας. Ευχόμαστε σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, να ανακάμψουν όσο πιο σύντομα γίνεται.

Back to top button