ΑστυνομικάΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.

Οι οργανωμένες ομάδες μεταναστών που μεταφέρθηκαν στα σύνορα από την Τουρκική πλευρά, τις τελευταίες ώρες, στην προσπάθεια τους να τα παραβιάσουν για να εισέλθουν παράνομα στη Χώρα, ρίχνουν συνεχώς κατά των Ελληνικών δυνάμεων δακρυγόνα και καπνογόνα, ώστε να δυσκολέψουν το έργο τους.

Για το λόγο αυτό μετά την σημαντική προσφορά του Δήμου Γλυφάδας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφθηκε επιτόπου τα κλιμάκια των μονάδων της Ροδόπης που ήδη δρουν ή θα δράσουν τις επόμενες ώρες στη συνοριογραμμή και τους διένειμε τις κατάλληλες μάσκες.

Συγκεκριμένα προσέφερε τις αντιασφυξιογόνες μάσκες στη μονάδα ΟΠΚΕ της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Πυροσβεστική, στους Συνοριοφύλακες του Ιάσμου και σε ομάδα του Ερυθρού Σταυρού που δρα στα σύνορα του Έβρου. Επίσης ζήτησε από τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής να καταγράψει τις ανάγκες των μονάδων που μετακινούνται στα σύνορα, ώστε η τοπική κοινωνία να κινητοποιηθεί και να καλύψει ότι μπορεί από τις ανάγκες αυτές.

Κατά την παράδοση του υλικού στους επικεφαλής των ομάδων ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τους ευχαρίστησε για την αυτοθυσία, την αποτελεσματικότητα και την αποφασιστικότητα τους και ιδιαιτέρως αναφέρθηκε τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, όχι μόνο για την προσφορά του αλλά κυρίως για την άμεση και στοχευμένη αντίδραση του που εξασφάλισε αυτό που πραγματικά είχαν ανάγκη οι ομάδες που επιχειρούν στο πεδίο. Ειδικότερα τόνισε :

«Η Θράκη απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι ξέρει και μπορεί να φυλάει αποτελεσματικά όχι μόνο τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Ευχαριστούμε όλους, όσοι άμεσα ή έμμεσα συμβάλλουν σε αυτό. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποφασιστικότητα που επέδειξε. Είναι καιρός όλοι στο κέντρο να συνειδητοποιήσουν αυτά που τόσο καιρό λέμε για τη σημασία της Θράκης για την Ασφάλεια, την Ειρήνη και την Ανάπτυξη της Ελλάδας και να την προσέξουν όπως αξίζει στους Θρακιώτες»

Back to top button