“Ανταποδοτικά” διόδια στον κάθετο άξονα της Νυμφαίας προτείνει να κατασκευαστούν η Περιφέρεια ΑΜΘ

Την κατασκευή και λειτουργία σταθμού διοδίων ανταποδοτικού χαρακτήρα προτείνει με σχετική ανάρτησή του ο Αντιπερφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ο οποίος επισκέφθηκε χθες το σημείο όπου πραγματοποιούνται οι πρώτοι υγειονομικοί έλεγχοι στους τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι η σχετική πρόταση είχε υποβληθεί και στην προηγούμενη κυβέρνηση αλλά όπως αναφέρει “χωρίς κάποια εξέλιξη και επιμένουμε εως σήμερα.

Δεν γνωρίζουμε τι λένε τα Επιμελητήρια και οι άλλοι θεσμικοί φορείς της Ροδόπης σίγουρο ωστόσο είναι πως με τόσα μετωπικά και πλευρικά διόδια που υπάρχουν ή τελούν υπό κατασκευή στη Ροδόπη, σίγουρα με την προσθήκη και των προτεινομένων στη Νυμφαία ,η ανάπτυξη του τόπου είναι από όλες τις πλευρές εξασφαλισμένη.

Ο κ Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε για το θέμα της λειουργία του σταθμού:

“Η επαναλειτουργία του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για την έκβαση της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.Σήμερα επισκέφτηκα το σημείο όπου ένας κύκλος εντατικών εργασιών για την απαραίτητη προετοιμασία του σημείου εγκατάστασης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ και την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και των προβλεπόμενων ελέγχων ολοκληρώνεται, με την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας και όλων των φορέων.

Εκεί συνάντησα ανθρώπους της πολιτικής προστασίας, της Αστυνομίας, του ΕΟΔΥ οι οποίοι από Χθες συνολικά υποδέχτηκαν 458 εισερχόμενους και 315 οχήματα και βάζουνε καθημερινά πλάτη στην λειτουργία του συνοριακού σταθμού σε ένα από τα επίμαχα και σημαντικότερα σημεία της περιφερειας και ευρύτερα της χώρας μας. Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑ και τους διαβεβαίωσα πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν μια σειρά από ενέργειες και για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους με μόνιμο Internet, στέγαστρο και άλλες Υποδομές λειτουργίας.

Ωστόσο Επιμένουμε, οτι απαιτούνται κεντρικές παρεμβάσεις από την πολιτεία, στη δημιουργία ολοκληρωμένης υποδομής που θα απαντά στις ανάγκες σύγχρονης λειτουργίας της συνοριακής διόδου στη Νυμφαία. Όπως η δημιουργία υπηρεσίας τελωνείου η οποία πάραυτα θα λειτουργήσει στο σημείο που φιλοξενεί σήμερα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και έχει επιτευχθεί με συστηματικές προσωπικές παρεμβάσεις και συντονισμό μετά συναρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς φορείς από το 2107 έως και σήμερα.

Αστυνομικού σταθμού εντός ελληνικού εδάφους που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Νέου κανονισμού για την άρση απαγόρευσης και την διέλευση λεωφορείων και φορτηγών που δεν έχει επιτευχθεί, σταθμού διοδίων με ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία(όπως πχ διάθεση των εσόδων στην Περιφέρεια ή τους δήμους) κάτι το οποίο έχουμε ήδη διεκδικήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση χωρίς κάποια εξέλιξη και επιμένουμε εώς σήμερα.

Επιδιώκουμε άρτιες λύσεις στην αξιοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού πόρου για τον τόπο μας όπως είναι ο κάθετος οδικός άξονας!” καταλήγει ο κ Τσαλικίδης

Exit mobile version