Άνοιξε σήμερα η Νυμφαία αλλά τουρίστες δεν εμφανίστηκαν…

Άνοιξε σήμερα πιλοτικά η συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας όπως προβλέπει η σχετική Υπουργική απόφαση που έλαβε ΦΕΚ χθες(Τεύχος Β 1581/18.04.2021) αίροντας τους περιορισμούς των ταξιδιωτών (καραντίνα) και ακολουθώντας τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους.

Στη Νυμφαία βρίσκεται και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους αντιγόνου..

Βέβαια τουρίστες δεν εμφανίστηκαν σήμερα αλλά δεν παύουμε να αισιοδοξούμε…

Να σημειωθεί ότι από τη Νυμφαία αλλά και τον Προμαχώνα  ,και σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης μπορούν να περνούν όσοι:

-Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα- φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ και

– όσοι ανιχνεύονται αρνητικοί κατά την υποβολή τους σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) στο συνοριακό σημείο ελέγχου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Η διέλευση των πολιτών από το συνοριακό σημείο, κι εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, θα ισχύει καθημερινά από τις 07:00 πμ έως τις 11:00 μμ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΡΕοδόπης Νίκος Τσαλικίδης σχολίασε σχετικά :

«Έχοντας ως βασική προϋπόθεση να μη συμβεί ότι και πέρυσι λίγο πριν το άνοιγμα του τουρισμού, απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή διέλευση είναι η σωστή προετοιμασία και οργάνωση για την υποδοχή πολιτών από τα σύνορα της Νυμφαίας με συνεργεία του ΕΟΔΥ καθώς και οι πολύ καλοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου, προκειμένου να επιτευχθεί το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια για την προστασία της υγείας των πολιτών και της οικονομίας μας.

Οφείλουμε Όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ενόψει της επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων και του τουρισμού με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να μην κινδυνέψει κανείς και να ξαναβρούμε τη ζωή μας. όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.» καταλήγει.

Exit mobile version