ΕλλάδαΚοινωνία

Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία στις 11 Οκτωβρίου τελικά -Από αύριο η τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια

Το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου άναψαν τελικά σήμερα τα μέλη της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα και με τις αποφάσεις που είχαν λάβει την περασμένη Δευτέρα, λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψη τους από το πρωί και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Με τους επιστήμονες να συναινούν στην ολική επαναφορά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επικαιροποιώντας το σχέδιό τους, την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν:

· Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης.

· Επιπλέον, αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου προσέρχονται (σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο) στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

· Επίσης, εκκινούν αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου τα μαθήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια, Λύκεια), αλλά μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Την απόφαση της Επιτροπής γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, θέτοντας οριστικά τέλος στο ενδεχόμενο να αναβληθεί η επαναλειτουργία των σχολείων στις 11 του μήνα, ως απόρροια της επιδείνωσης στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, λόγω της συλλογικής χαλάρωσης των γιορτών.

protothema.gr

Back to top button