Aνοίγει ο κάθετος άξονας της Νυμφαίας για τα λεωφορεία (υπό τον όρο οι επισκέπτες να κοιμούνται υποχρεωτικά στη Ροδόπη)-Αναμένεται φρενήρης τουριστική ανάπτυξη

Κι όμως μπορεί κάποιοι κακεντρεχείς να λένε ότι στη Ροδόπη επικρατεί αναπτυξιακή στασιμότητα οι εξελίξεις ωστόσο έρχονται να ανατρέψουν αυτή την εικόνα.

Σύμφωνα με ανασφαλείς πληροφορίες αναμένεται τις επόμενες μέρες και κάτω από την αφόρητη πολιτική πίεση των φορέων της περιοχής ,ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει ένα ολιστικό σχέδιο τουριστικής ανασυγκρότησης της Ροδόπης που θα αλλάξει για πάντα τον χάρτη της περιοχής προσδίδοντάς της νέα δυναμική .

Με τον τουρισμό λοιπόν ως αιχμή του δόρατος και παρότι σήμερα η Ροδόπη συμμετέχει στο συνολικό πανελλαδικό προϊόν με ποσοστό 0,000000003%, επιχειρείται μία δυναμική διείσδυση στις χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου μέσω της προσέλκυσης πολλών τουριστών ,.

Η πρόβλεψη αυτή περιλαμβάνοντας σε μία κρυφή σελίδα του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη που γνωρίζανε ελάχιστοι έως κανένας .

Η πρώτη ουσιαστική κίνηση χρόνιο αίτημα της περιοχής είναι το άνοιγμα της συνοριακής διόδου της Νυμφαίας για τα τουριστικά λεωφορεία κάτι που θα αλλάξει πραγματικά τα δεδομένα. Επειδή ωστόσο υπάρχει κίνδυνος το σχέδιο να απειληθεί από το ενδεχόμενο οι τουρίστες να διαρρεύσουν προς γειτονικές περιοχές, έχει τεθεί ως όρος η υποχρεωτική κατάλυσή τους σε κάποιο ξενοδοχείο ,διαμέρισμα ή δωμάτιο από τα δεκάδες που διαθέτει η περιοχή .Για τούτο θα ανακοινωθεί και η σύσταση ειδικού σώματος τουριστικής αστυνομίας Ροδόπης που θα περιφρουρεί την παρουσία των τουριστών στη Ροδόπη και θα παρεμβαίνει όπου απαιτηθεί.

Θα απαρτίζεται υποχρεωτικά από Ροδοπαίους οι οποίοι και θα μοριοδοτηθούν πολύ και θα εκπαιδευτούν ταχύρρυθμα στη Σχολή στης Αστυνομίας .

Η κίνηση αυτή έχει αιφνιδιάσει θετικά τους επαγγελματίες ,τα Επιμελητήρια τις Ομοσπονδίες και το ΚΤΕΛ αλλά και την αυτοδιοίκηση που τρέχουν και δεν φτάνουν προκειμένου να υπάρξει ετοιμότητα και η περιοχή να μην εκτεθεί.

Ετσι προχωρούν άμεσα οι κινήσεις να επαναδραστηριοποιηθούν τα αδρανή ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ ,ΦΙΛΙΑ ,ΑΡΚΑΝΤΙΑ ενώ δίνονται κατ εξαίρεση άδειες για να χτιστούν νέα ακόμη και μέσα στον πυρήνα της συνθήκης ΡΑΜΣΑΡ(υπό τον όριο τα τελευταία να κατασκευαστούνε από ξύλα πέτρες).

Την ανακοίνωση αυτή θα ακολουθήσε εκείνη της μείωσης του φόρου στα καύσιμα αλλά και η ανακατασκευή του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας που σήμερα έχει ήδη σοβαρά προβλήματα ..

Οι τοπικές αρχές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκπαιδεύοντας τον πληθυσμό και κυρίως προετοιμάζοντάς τον ψυχολογικά για τις μέρες των παχέων αγελάδων που θα ενσκήψουν στη Ροδόπη διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν την υπανάπτυξη .

Τα καλύτερα έρχονται….

Exit mobile version