Ανησυχητικό περιστατικό στον Έβρο: παράτυποι μετανάστες έκλεψαν 2 κυνηγετικά όπλα και φυσίγγια πριν συλληφθούν ενώ πυροβόλησαν στον αέρα

Ένα λίαν ανησυχητικό περιστατικό έλαβε χώρα χθες σε ορεινό μειονοτικό χωριό του Έβρου όπου συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί, παράτυποι μετανάστες άγνωστης προέλευσης ,οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στη χώρα από παρέβρια περιοχή και παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή .

Συνελήφθησαν στις 26 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης .

Πριν συλληφθούν οι μετανάστες διέρρηξαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (αγροτικό) και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του 2 κυνηγετικά όπλα και κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ κατά την αποχώρηση τους πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα και διέφυγαν σε δασώδη έκταση.  

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί, εντός ρέματος σε δασώδη περιοχή, έξι αλλοδαποί που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κυνηγετικά όπλα και φυσίγγια.

Κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα και φυσίγγια, ενώ σε βάρος τους ιδιοκτήτη τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση των όρων ασφαλούς φύλαξης των όπλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι εύλογα. Γιατί να κλέψουν καραμπίνες οι μετανάστες; Που να τις χρησιμοποιήσουν ;Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μάλιστα μιλούν για ανθρώπους με στρατιωτική εκπαίδευση …Ένα περιστατικό που έχει θορυβήσει τις αστυνομικές αρχές οι οποίες καλούν ειδικά τους κυνηγούς να φυλάνε καλά τα όπλα τους ..

Exit mobile version