ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την “Περιφερειακή Σύνθεση” ο Μιχάλης Αμοιρίδης-Η 4η αποχώρηση από την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη

Μάλλον μονόδρομος ήταν η αποχώρηση του Μιχάλη Αμοιρίδη ,περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης από την παράταξη της “Περιφερειακής Σύνθεσης” με την οποία εξελέγη στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ μετά και το άδειασμά των θέσεών του από αυτήν. Αυτό γνωστοποίησε πριν από λίγο ο ίδιος με δήλωσή του προς τα ΜΜΕ.Ο κ Αμοιρίδης δεν άνοιξε περεταίρω τα χαρτιά του σήμερα για το αν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση Μέτιου για συνεργασία με την “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” κάτι που μάλλον θεωρείται εξαιρετικά πιθανό…

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης είναι ο τέταρτος σύμβουλος που αποχωρεί από την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη μετά από εκείνες των Τζιχάν Ιμάμογλου,Αριστείδη Μωυσιάδη που προσχώρησαν στην παράταξη του νυν Περιφερειάρχη με τον πρώτο να ασκεί καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη.Ανεξάρτητος είναι και ο Γιώργος Γάκης από την Καβάλα χωρίς ωστόσο να επιλέξει άλλο στρατόπεδο μέχρι στιγμής.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν το “ευάλωτο ” των “ανεξάρτητων” ψηφοδελτίων ιδίως όταν αυτά αντιπολιτεύονται παρατάξεις με σκληρή κομματική στήριξη…Οι ανεξαρτητοποιήσεις και προσχωρήσεις συμβούλων που ήδη εκδηλώθηκαν προφανώς μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, φαίνεται ότι δεν επιφέρουν κόστος σε εκείνους που τις επιλέγουν μιας και η δεξαμενή από την οποία άντλησαν την εκλογική τους επιρροή είναι στη βάση της ενιαία.

Η δήλωση του Μιχάλη Αμοιρίδη λοιπόν:

Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιοποίησα σκέψεις μου, όπως τις είχα θέσει λίγες ημέρες νωρίτερα στους συναδέλφους μου στην Περιφερειακή Σύνθεση. Υπήρξε ο χρόνος για να τις μελετήσουν και έγινε αναλυτική  συζήτηση. Μίλησα για ενότητα, για συνεργασία, για τα λάθη του παρελθόντος που πρέπει να τεθούν στο περιθώριο. Η ενότητα και η ομοψυχία, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου πολιτικού χώρου, είναι αναγκαιότητα, που θα αποβεί επωφελής όχι μόνο για την παράταξη αλλά πρωτίστως για τους πολίτες της περιφέρειας μας . Εάν μιλάμε για σύνθεση απόψεων και ανθρώπων, πρώτοι εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα.

            H συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μου δείχνει με κάθε τρόπο ότι επικροτεί αυτές τις σκέψεις.

            Η Περιφερειακή Σύνθεση όμως απέστειλε σχετικό δελτίο τύπου που απορρίπτει τις προτάσεις μου και αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει έμπρακτα να τις απορρίψω και εγώ. Τους εκτιμώ και τους σέβομαι αλλά θα πρέπει να σεβαστούν και αυτοί την άποψη μου, την οποία θα υπηρετήσω το επόμενο διάστημα με τη στάση μου εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου. Ο δρόμος της ενότητας του πολιτικού χώρου που ανήκω είναι η επιλογή μου, ελπίζω σύντομα να ενστερνιστούν και άλλοι τις σκέψεις μου.

            Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει πλέον να δηλώσω την ανεξαρτητοποίηση μου από την Περιφερειακή Σύνθεση.

            Ελπίζω ότι θα ωριμάσουν οι συνθήκες και οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά σε κοινούς αγώνες και προσπάθειες με μία ενιαία περιφερειακή παράταξη που θα περιλαμβάνει όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.

Μιχάλης Αμοιρίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης”

Back to top button