Ανεκτίμητη η προσφορά των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά την πρόσφατη κακοκαιρία στη Ροδόπη

Μέσα από την προσφορά της πλέον δραστήριας εθελοντικής ομάδας του τόπου μας εκείνης των εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ,στο πρόσφατο μέτωπο της κακοκαιρίας ,αποτυπώνονται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο οι ζημιές που άφησε πίσω της ….

Τα μέλη της Ομάδα συνεργαζόμενα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ,Περιφέρεια ,τους πληγέντες Δήμους και την Πυροσβεστική Υπηρεσία πρόσφεραν αόκνως τις εθελοντικές υπηρεσίες τους από την πρώτη στιγμή

Μέλη της ομάδας μετέβησαν στο χωριό Μαυρομμάτι για την βοήθεια των κατοίκων να επαναφέρουν τα σπίτι τους στην αρχική κατάσταση προ της καταστροφής, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Κομοτηνής μετέφεραν και τις δυο ημέρες από 40 μερίδες φαγητό για την σίτιση των πληγέντων, ενδύματα, υποδήματα, 100 μάσκες μιας χρήσης και γάντια μιας χρήσης. Συνολικά επιχείρησαν όλες αυτές τις ημέρες 22 Εθελοντές διασώστες με 2 οχήματα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 10 αντλίες 21 κρεβάτια και μοιράστηκαν 110 κουβέρτες. Φυσικά, καταναλώθηκε και αρκετό αναλώσιμο υλικό Πρώτων Βοηθειών.

Είναι οι φύλακες άγγελοί μας….Δώρο ανεκτίμητο η παρουσία τους …

Για μία ακόμη φορά τους ευχαριστούμε

Exit mobile version