ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Αναστάτωση σε χωριό της νότιας Ροδόπης μετά από πρόσφατη επίσκεψη κατοίκων στους Αγίους Τόπους

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες σε χωριό της νότιας Ροδόπης καθώς  έγινε γνωστό ότι 3 κάτοικοί του επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους όπου είχαν μεταβεί για –προσκύνημα την Καθαρά Δευτέρα.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ήρθαν σε επαφή με κάποιους κατοίκους από την υπόλοιπη  Ελλάδα που εκείνη την ίδια περίοδο είχαν βρεθεί στο όρος Σινά και τα Ιεροσόλυμα και τελικά ανιχνεύτηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με έναν εξ αυτών να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση σε Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροή news ,οι συμπολίτες αυτοί  ,ανδρόγυνο και η ηλικιωμένη μητέρα επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους χωρίς να παρουσιάζουν κανένα απολύτως σύμπτωμα που να παραπέμπει στον ιό ωστόσο το χρονικό σημείο της επίσκεψης αλλά και η έξαρση του κορωνοϊού στο Ισραήλ δημιουργεί εύλογη ανησυχία .

Οι άνθρωποι δεν έχουν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη , που αποτελεί δευτερεύον νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό, όπως διαδίδεται  και απλά βρίσκονται σε οικειοθελή ,κατ οίκον περιορισμό τις τελευταίες μέρες ενώ είναι άγνωστο αν διερευνήθηκαν για τον ιό.

Φήμες κυκλοφορούν από το πρωί μέχρι το βράδυ στη Ροδόπη για διάφορα κρούσματα  που προκαλούν πανικό χωρίς λόγο ,ωστόσο εκείνοι οι οποίοι πρόσφατα επισκέφθηκαν τους Αγίους Τόπους καλό θα είναι να λάβουν οδηγίες αρμοδίως, λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα τόσο αυτοπροστασίας όσο και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την ενδεχόμενη διάδοση του ιού που δείχνει καθημερινά να εξαπλώνεται και στη χώρα μας .

Σάκης Αντωνίου

Back to top button
Close